Stimulering av vagusnerven minskar smärta med mera

vagus
Stimulering av vagusnerven är av särskilt intresse för både fibromyalgi och ME/CFS

Vagusnerven har stor betydelse för att:
– reglera autonoma nervsystemet
– reglera immunsystemet
– ge sensoriska signaler till hjärnan

nerven
Vagusnerven förmedlar information och påverkar många organ

I vissa studier har stimulering av vagusnerven hos fibromyalgipatienter minskat smärta markant.

Pågående pilotstudie
Michael Van Elzakker misstänker att små infektioner i eller runt vagusnerven kan vara en utlösande faktor som talar om för hjärnan att producera influensaliknande symtom hos personer med ME/CFS. En pilotstudie för att utvärdera denna möjlighet pågår nu.

Läs mer här

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Helena

  Vad heter apparaten i första bild?

  Gillad av 1 person

 2. Stina Hultgren

  Wow! Så mycket som är på g verkar det som! verkar ju finnas flera studier som hittat lindring fast på olika sätt. Spännande! Om ett tag kanske vi kan välja och vraka mellan olika behandlingar 😇✌️ #leverpåhoppet

  Gillad av 1 person

 3. Marie Winqvist

  Apropå Iphone – Har nyss läst att det är oerhört viktigt att just borreliapatienter håller sig ifrån allt trådlöst . Gäller naturligtvis också ME/CFS eftersom mikrovågorna sänker både nerv och immunsystem. Och hormonsystem. Dessutom blir det ju oerhörda obalanser i signalsubstanserna, och en människa som redan är utsatt för en så stark stress som en sådan sjukdom är, blir ju mycket mer mottaglig för de ytterligare försämringar av tillståndet som blir när man utsätts för de här onaturliga frekvenserna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: