Immunsystemet hos ME/CFS-patienter är ofta obalanserat
T-hjälparceller av typ 2 (Th2) är ofta kraftigt dominant. Th1-celler stimulerar immunitet riktad mot organismer som invaderar celler, såsom virus, medan Th2-celler stimulerar immunitet riktade mot inkräktare som såsom bakterier, parasiter, toxiner och allergener. Denna upptäckt kan säkert förklara det faktum att ME/CFS-sjuka har en högre förekomst av allergier än den övriga friska populationen. Det kan också vara en orsak till varför ME/CFS-patienter kan ha kroniska virusinfektioner.
Källa
Stafylokockvaccin stimulerar immunförsvaret
Professor Gerhard Gottfries drabbades själv av ME/CFS för över 50 år sedan pga en Asieninfluensa som inte lämnade kroppen. Han provade med att injicera sig själv med stafylokockvaccin för att stimulera immunförsvaret. Han mådde bättre och har sedan under 50 års tid tagit injektionen en gång i månaden. På så sätt har han hållit sjukdomen borta. Om han slutar kommer bl.a. tröttheten tillbaka.
Gottfries har även genomfört en blindad studie med 100 ME/CFS-patienter. Ca 65% blev bättre.
Källa
Vaccinet förbjöds pga att det innehöll kvicksilver.
Källa
Vad är specifik immunoterapi?
Det är en metod för att förebygga uppkomst av symtom vid IgE-förmedlade allergiska sjukdomar genom att minska känsligheten för allergen. Effekten uppnås genom hämning av såväl den snabba som den fördröjda överkänslighetsreaktionen. Det leder till en minskad allergisk inflammation och därigenom mindre risk för såväl vävnadsförändring som progress av sjukdomen. Specifik immunterapi är för närvarande den enda behandlingsform som leder till långvarig förbättring av symtomen vid allergisk sjukdom.
Källa
Alutard SQ stimulerar immunförsvaret
Det finns en del historier om människor som blivit stungna av getingar och därefter blivit friska. En del ägnar sig åt sådan typ av behandlingsterapi. Det tänker jag inte fördjupa mig närmare i. Däremot började jag fundera på ”motgiftet”, Alutard SQ, som finns i olika versioner. Jag gick därför in på FASS och läste om Alutard SQ och hur det fungerar.
”Målorganet för den farmakodynamiska effekten är immunförsvaret. Syftet är att undertrycka reaktionen mot det allergen som patienten behandlas med. Alutard SQ har flera effekter: rekrytering av T-lymfocyter och eosinofila granulocyter till målorganet inhiberas och följs av en markant ”switch” i produktionen av Th2-cytokiner till produktion av Th1-cytokiner. Syntesen av IL-10 ökar vilket kan ge en T-lymfocytanergi, och frisättning av histamin från basofilerna minskar.”
Källa
Det verkar bra så långt. Jag gjorde därefter en sökning på Alutard i kombination med CFS. ja det blir en anekdotisk berättelse, men det var intressant det jag fann. Det handlade om en person som utreddes för ME/CFS men som fick Alutard SQ Gråbo. Efter 3-4 månaders behandling mådde han väsentligt mycket bättre. Det finns två preparat. Dels Alutard som ges med sprutor och dels Grazax som ges i tablettform.
Tack Mats för dina veckovisa forskningsredogörelser.
Jag tar till mig immunterapi länkar.
MVH
Anders
GillaGillad av 1 person