Behandling som bland annat ”switchar” Th2 till Th1

ME/CFS-patienter har oftast dominant Th2-försvar
Det finns ett flertal publicerade artiklar och även studier som pekar på att en majoritet av ME/CFS-patienter har Th2-dominans. Det innebär att immunförsvaret (Th2) mest jobbar med att försöka hålla reda på bakterier, parasiter och allergener på bekostnad av den delen av immunförsvaret som kämpar mot virus
Källa

Alutard
Jag har tidigare skrivit om allergimedicinen Alutard som kan förändra T-hälparcellerna att finna bättre balans i immunförsvaret.
Källa

Immunovir (Isoprinosine i USA)
Immunovir har en immunmodulerande effekt och antivirala egenskaper. Detta läkemedel används för att behandla akuta liksom kroniska virusinfektioner. immunovir verkar på immunsystemet för att återställa nedsatt cellmedierat immunsvar till sin ursprungliga nivå. Läkemedlet har också en direkt antiviral aktivitet. Det kan minska intensiteten av symtomen och förkorta virusinfektion.
Källa

Immunovir är en föregångare till adenosin
Adenosin är en viktig energikälla, och har många stödjande funktioner i kroppen, bl.a. bilda insulin (som jag tidigare skrivit om är viktigt för glukosupptaget). Adenosin har även betydelse för syremetabolism och proteinsyntesen, något som patienter med ME/CFS kan ha problem med. Adenosin är en purin och en beståndsdel i DNA. Den deltar i energitransporter i form av ATP, men adenosin påverkar även nervcellernas aktivitet.

”Pulserande” behandling föreslås av Dr Cheney
Dr Paul Cheney arbetar bl.a. med att balansera Th1/Th2 balansen i immunförsvaret då Th1 arbetar främst mot virusinfektioner. Så här ser Cheneys behandlingsprogram ut för ME/CFS-patienter:

Månad 1:
Vecka 1: Ta 6 tabletter per dag, måndag till fredag, och ingen på helgen
Vecka 2: Ta 2 tabletter per dag, måndag till fredag, och ingen på helgen
Vecka 3: Upprepa Vecka .
Vecka 4: Upprepa vecka 2

Månad 2: Upprepa månad 1
Månad 3: Ta ingenting
Månad 4: Upprepa månad 1
Månad 5: Upprepa månad 1
Månad 6: Ta ingenting.

Enligt Cheney, fungerar denna medicin bäst när man använder den ”pulserande”. Det kan enligt Cheney vara så att alla immunmodulatorer arbetar på liknande sätt.
Källa

Dr. Klimas har sett en 85% svarsfrekvens på Immunovir
Immunovir kan i allmänhet dubbla NK-cellsaktiviteten.
Källa

Få studier genomförda med immunovir
Få studier har bedömt effektiviteten av immunovir hos ME/CFS-patienter. I en mindre placebokontrollerad klinisk studie med 16 patienter 1999 (publicerad 2003 av Dr.Hyde) fick 10 st immunovir och 6 st placebo. 6 av 10 förbättrades.
Källa

Immunovir är också känt som
Isoprinosine
IAD
Inosine Acedoben Dimepranol
Viruxan
Inosiplex
Methisprinol
Inosine Pranobex

Immunovir används för
HPV : humant papillomvirus – infekterar hud och slemhinnor hos människor
HSV : herpes simplex-virus
VZV : varicella zoster-virus
CMV : cytomegalovirus
EBV : Epstein-Barr-virus
SSPE : subakut skleroserande panencefalit, en sällsynt kronisk progressiv encefalit orsakad av mässlingvirus
Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: