Uppåt 80% av patienter med fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom kan ha kronisk borrelia

connie
Connie Strasheim

Connie Strasheim drabbades av kronisk borrelia och skrev en bok
Strasheim har givit ut boken Insights Into Lyme Disease Treatment där hon intervjuat 13 olika behandlande läkare och praktiker som delar med sig av sina erfarenheter och behandlingsstrategier avseende kronisk borrelia. Flera av experterna som hon intervjuat, bland annat Dr Ginger Savely, uppger att de allra flesta patienter är diagnosticerade i kronisk trötthetssyndrom eller fibromyalgi trots att de har borrelia och andra infektioner. Savely menar att det är uppåt 80% av hennes patienter.

Liknande symtombild bland flera diagnoser
Patienter med borrelia, kroniskt trötthetssyndrom och fibromyalgi kan alla ha flera gemensamma symtom som trötthet, nerv- och muskelsmärta, kognitiv dysfunktion, affektiva störningar, matsmältningsproblem, autonoma nervsystemsstörningar och störd sömn bland flera symptom. Samma sak gäller för de underliggande systematiska problem såsom hypofysinsufficiens, adrenal trötthet, sköldkörtelproblem, läckande tarm, komprometterade avgiftningsmekanismer, näringsmässiga obalanser, miljötoxicitet, inflammation, och gastrointestinala och mitokondriell dysfunktion – bara för att nämna några.

Naturligtvis är alla unika och två människor har inte exakt samma symtombild eller samma uppsättning av underliggande biokemiska problem, men många människor med kroniskt trötthetssyndrom och fibromyalgi kan ovetandes ha kroniska borreliainfektioner som primär orsak till symtom.

Strasheim har sett sett att människor, som diagnosticerats med kroniskt trötthetssyndrom, fibromyalgi eller andra diagnoser som ALS, MS och Parkinsons, har väsentligt, eller helt återhämtat sig när de behandlats med antibiotika, naturläkemedel, ozon eller andra kraftfulla antimikrobiella medel.

Connie Strasheims egna berättelse

Dagens provtagningsmetoder  är osäkra och behandling kräver tid och tålamod
– Om du har kroniskt trötthetssyndrom eller fibromyalgi och säger till dig själv, ”jag testades för borrelia och mitt resultat var negativt” eller ”jag tog några antimikrobiella i sex månader eller ett år och jag blev inte bättre, så jag har inte borrelia … ” uppmanar Strasheim er att fundera över hur du testades och behandlades, eftersom de flesta tester för borrelia är otillräckliga för att identifiera de multipla infektioner som är involverade, och behandling kan ta många månader eller år. Det tar ofta flera månader innan någon förbättring upplevs, även om rätt protokoll följs.
Källa

Egen notering
Jag är medveten om att kronisk trötthetssyndrom är ett förlegat uttryck och att man i Sverige bör använda ME/CFS eller ME. Det utgör även en striktare diagnos än CFS. Trots detta finns ännu inga svar på vad som är den direkta orsaken till ME. Min fru fick diagnos ME, fibromyalgi, IBS och hypotyreos. Det visade sig vara borrelia och en mängd andra infektioner. Flera av de jag känner som diagnosticerats med ME/CFS har nu fått positivt svar på borrelia och andra infektioner genom utländska lab. En del kan finansiera behandling i andra länder. Andra står helt utan hjälp då det ännu inte finns några möjligheter att få hjälp i Sverige, vare sig när det gäller adekvata provtagningar eller adekvata behandlingar.

Jag kommer självklart fortsätta publicera enskilda patienters berättelser, hur de blir bättre av egenfinansierad behandling – en behandling som idag nekas i Sverige på grund av okunskap.
Mats Lindström – min fru har kronisk borrelia

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Daniel

  ”Uppåt 80% av patienter med fibromyalgi kan ha kronisk borrelia”.
  Nu är det väl ändå inte så stor andel som har borrelia? Det är trams att säga det.

  Gilla

 2. Just Dr Ginger Savely har uttalat sig så om sina patienter. Många verkar det i vart fall vara. Om det är 20% eller 80% kanske är underordnat. Problemet är att det inte finns bra metoder i Sverige för att ens konstatera aktiv infektion.Jag har dagligen kontakt med flera med ME som nu får positiva lab-svar avseende borrelia och medinfektioner.

  Gilla

 3. Maria Bergman

  Jag tror säkert det stämmer! Vanligt folk vet inte vilken epidemi som sprider sig över hela världen! Tack Mats! 🌻

  Gillad av 1 person

 4. GIVETVIS GÅR FIBROMYALGI OCH ALS ATT BOTA MED MEGADOSERAD LIKA KOST-MYELIN MOT LIKA MYELINBRISTENS NERVSKADA

  Gillad av 1 person

 5. MÄNNISKAN ÄR SAMMANSATT AV 20000 STYCKEN OLIKA SLAGS ORGAN-SITUATIONSANPASSADE DNA.PROTEINER. DET GÄLLER ATT PROTEINBOTA MED RÄTT SORTS ANIMALISKA PROTEINER

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: