Tur man är konfirmerad så man har koll på läget, haha :)

Idag är det skärtorsdagen, en dag där kristendomen firar att Jesus instiftade nattvarden då han den natten firade den judiska påskmåltiden tillsammans med sina lärjungar. Namnet, skärtorsdagen, kommer av att Jesus tvättade lärjungarnas fötter före måltiden.

Därför tycker jag ni alla ska ta ett fotbad idag, gärna med lite eteriska oljor 🙂

10 eteriska oljor för avgiftning och rening av kroppen

Fritt översatt från denna sida

1. Pepparmyntsolja
Pepparmyntsolja kan användas i badet, kan konsumeras, och kan appliceras topiskt. Om du vill dricka det, behöver du bara några droppar av det för att det ska vara effektivt. Du kan droppa det i en smoothie eller enbart i vatten. Pepparmyntsolja kan också hjälpa dig att återfå eller behålla din koncentration, och är bra för matsmältningssystemet. Pepparmyntsolja blandas ofta med andra eteriska oljor för en avgiftande blandning.
Läs mer här

2. Enbärsolja
Juniper olja kommer från enbär, enbär själva är bra för kroppen tack vare sina antioxidanter. De kan också användas för att hjälpa till i matsmältningssystemet, och kan användas som ett diuretikum. olja kan hjälpa koppla av sinnet och få dig att sluta stressa, och kan bidra till att lindra smärta. Som ett diuretikum kan hjälpa spola ut gifter och överflödigt vatten vikt, inklusive stora mängder natrium.
Läs mer här 

3. Grapefruktolja
Dödar mikrober och är virushämmande. Det är också ett diuretikum, som hjälper kroppen att spola ut avfall och gifter.
Läs mer här

4. Rosmarinolja
Har fördelar som förbättrad matsmältning, förbättrad blodcirkulation, antiinflammatoriska och vätskedrivande egenskaper. Oljan har även visat sig vara ett sätt att avvärja cancer och minnesförlust. Du kan andas oljan som en form av aromaterapi, eller ta ett bad med den, eller använda den i kombination med en massageolja under en massage.
Läs mer här 

5. Lagerbladsolja
Lagerbladsolja kommer från lagerblad, som har visat sig ha stor mängd antioxidanter som hjälper kroppen på olika sätt. Kan förbättra matsmältningen, och det behövs endast en liten mängd för att få denna förmån. Du kan andas oljan som en form av aromaterapi.
Läs mer 

6. Mandarinolja
Mandarinolja härrör från mandariner och apelsiner och har visat sig hjälpa till med att lugna nervsystemet, en av de bästa saker du kan göra för att få kroppen i ett bättre tillstånd och förbereda den för avgiftning. Oljan kan också hjälpa till att rena blodet och förbättra blodcirkulationen. Du kan andas oljan som en form av aromaterapi. Det hjälper leverfunktionen, och levern är det viktigaste organet när det gäller att avgifta kroppen. En lever som inte fungerar som bäst har en dominoeffekt på resten av kroppen.
Läs mer

7. Citronolja
Några av de påstådda fördelarna med att använda citronolja är att den kan förebygga cancer, frigöra det lymfatiska systemet och andningssystemet, och kan användas för att minska inflammation i kroppen. Du kan använda citronolja i bad.
Läs mer

8. Patchouliolja
Patchouliolja har visat sig bidra till att förbättra stämningen och kan även förbättra din sexlust. Du kan använda den för att avgifta både kropp och sinne genom att hälla i några dropar i ett bad. Har vätskedrivande egenskaper genom att dricka några droppar i vatten eller te.
Läs mer 

9. Isopolja
Isopolja är en mindre känd eterisk olja, men som sannolikt kommer att växa i popularitet. Det ges ofta för att behandla mag/tarm-problem. En förbättrad matsmältning är vad vi behöver när vi börjar att detoxa kroppen. Matsmältningssystemet är den viktigaste delen av processen att eliminera de flesta toxiner.
Läs mer

10. Helichrysumolja
Helichrysum består av solrosfamiljen, och har många fördelar. Många av dessa fördelar är för huden. Eftersom huden är det största organet i kroppen är det logiskt att hjälpa och hålla den så frisk som möjligt. Oljan kan hjälpa till att sänka mängden inflammation i kroppen, och kan även hjälpa till att regenerera celler.
Läs mer

Glad påsk!

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. affabro

  Du är listig och framåt i alla lägen och de eteriska oljorna är inte fel, när Jesus tvättade lärjungarnas. – GLAD PÅSK Mats!

  Gillad av 1 person

 2. 😄jag tar ett med sea salt 😊.
  Glad påsk

  Gillad av 1 person

 3. Karin Goldring

  Här får det bli kokosolja 🙂
  Glad Påsk önskar jag innerligt dig och din fru ❤

  Gillad av 1 person

 4. Tack för tipset! GLAD PÅSK!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: