Personliga berättelser eftersökes

blogg
Det ser nu ut som att bloggen för första gången kommer upp i 100.000 besökare per månad. Observera att bloggen startades försiktigt i april förra året.

Jag har förstått att bloggen är populär och det vill jag verkligen förvalta på ett bra sätt – med er hjälp! Framförallt för att direkt påverka den allmänna opinionen, politiker, beslutsfattare och förhoppningsvis även läkare och forskare, annars får indirekt duga när det gäller den senare gruppen, även om jag vet att en del av dem håller med mig i mycket. Men mer måste hända!

Skicka gärna in era personliga berättelser som ni tror kan intressera många. Just nu har jag mest fokus på borrelia och co-infektioner. Jag vill gärna ha berättelser som kan sprida ljus. Någon som kanske varit utomlands och fått behandling, och blivit mycket bättre, eller någon som upplever att man inte får adekvat hjälp, trots att provtagningar visar på aktiv infektion.  Om du själv önskar får du gärna skicka med lab-resultat och vad läkarna skrivit utifrån vad som framkommit. Maila databas@outloook.com

Observera att jag publicerar enbart det som jag anser är lämpligt. Jag kommer inte publicera namn på personer (om de inte är offentliga). Jag har fått en del sådana önskemål, men jag driver inte enskilda fall på bloggen. Det är inte bloggens syfte. Den handlar främst om att väcka en allmän opinion för bättre behandling av kroniskt sjuka som har överlappande symtom med främst neuroborrelios.

Jag är också väldigt intresserad av att få berättelser från de av er som varit hos specialistkliniken i Uppsala. De är ju Sveriges ”flaggskepp” när det gäller vektorburna infektioner och bör då kunna bidra med en del kompetens.

Tack för att ni läser denna blogg som närmare 900 personer följer genom att ha registrerat sin e-postadress. Det kan du också göra. Lite längre upp till höger anger du din e-postadress så får du nästa inlägg automatiskt.

Mats Lindström – min fru har kronisk borrelia

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Lars

  Kul att det äntligen når ut. det jag blir väldigt ledsen över att vi ger många i vården extremt höga löner och vi litar på dem. Något som visas man ej ska göra. De har kunskapen att möta sjuka och sammanställa sjukdomar. Något de verkar sakna intresse göra. Jag förstå de giriga inom läkemedelsindustrin som vi sko sig på sjuka och utbilda läkare som ska göra kloka vetenskapliga bedövningar om industrin har rätt. Läkare är man besviken på för de verkar för ofta gissa sjukdomar och ej använda de vetenskapliga metoder för utreda verklig sjukdom. Men vet ej om de är en svag grupp som drivs av pengar enbart eller lider av ångest för sin industri. Något är fel för de kan väl inte blunda och se deras metod funkar ej för ofta. Men bra säljare är de i ord.
  För många massor går med fel diagnos i massor av år och sjuktalen skjuter i höjden. Skulden vill man lägga på sjuka. Men undrar vem som är den lögnaktiga. Var finns vetenskap och beprövad metod i verkligheten. Ord är lätt lära sig vad andra sagt är rätt men fel är lätt. Var finn proffsen ? Vi betalt gärna för det är dyrt med okunskap vi har idag.

  Gillad av 1 person

 2. jag undrar hur den ekonomiska kollapsen skulle se ut om ALLA sjuka i hela landet oavsett diagnos som inte fått advekat hjälp skulle sluta betala skatt??? Bara sluta..vägra..bojkotta och totalt ignorera hot och skattekrav. Vilket uppror det skulle bli. Total skattestrejk. Jag undrar hur många individer det rör sig om? Absolut inte en bra lösning eller förslag, utan endast en intressant tanke och nyfikenhet på hur det skulle se ut.

  Gillad av 1 person

 3. Margareta Svanberg

  Margareta Svanberg
  Stora Bräcke 110
  451 96 Uddevalla

  Gilla

 4. Unni Hundhammer

  Her er min historie i lokalavisen i påsken. Med ønske om riktig god bedring til din fru. http://www.bygdanytt.no/incoming/article444946.ece/alternates/w580c169/Borrealia2.jpg

  Gillad av 1 person

 5. Inger Holm

  Så bra intiativ att göra en dokumentär det är lättare att ta in än att läsa en text.Har ju själv varit svårt sjuk under många år men mår nu såå mycket bättre och är bakterifri sen 1 år,tack vare behandling utomlands.Hoppas verkligen att din fru får behandling och tillfrisknar för jag vet vilket helvete det är.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: