Målet är fler friska!

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Fantastiskt när filmen kommer! Vilket arbete du lägger ner! Helst av allt önskar jag att all vård ska finnas inom högkostnadsskyddet. Det är många som är sjukpensionerade och inte har råd att bekosta vård utanför sjukförsäkringen. Alla sjuka borde ha rätt till fullvärdig vård!

  Gillad av 1 person

 2. Pia H

  Ser framemot filmen, när den kommer… Kanske kan den göra skillnad för oss 💚💚💚

  Gillad av 1 person

 3. Sandra Lindström

  Ser verkligen fram emot filmen! Tack för att du gör detta! Jag har länge velat göra som du men inte riktigt haft orken. Det är fantastiskt att du engagerar dig så och gör rösten hörd för alla med kroniska sjukdomar som vår statsfinansierade vård inte hanterar.

  Gillad av 1 person

  • Tack, problemet är att det finns en mängd infektionssjukdomar som konventionella prover inte upptäcker i Sverige. Då måste man tänka utanför boxen, även om vissa prover ännu inte har hunnit bli validerade. Trots detta finns massor av exempel på människor som blivit friska – efter att ha utgått från sådana provresultat.

   Den möjligheten borde alla få som annars är dömda till att acceptera sitt sjukdomstillståd för resten av sitt liv.

   Gilla

 4. Så spännande, Mats!! Ser fram emot när den kommer. Och hoppas att det kanske till slut blir lite mer förståelse och kunskap om borrelia mm och vad dessa infektioner ställer till med i kroppen.

  Gillad av 1 person

  • Tack, det ska bli spännande! Det handlar inte enbart om borrelia utan en mängd andra infektioner, såväl bakteriella som virala. Dessutom parasiter. Tungmetaller och andra miljögifter som mögel kan också vara av intresse även om min hypotes är är att det är sådant ”man får på köpet” när immunsystemet är utslaget.Men de frågorna överlämnar jag till experterna att spekulera om. Hormonella störningar likaså 🙂

   Det finns ju olika teorier. men de som behandlat tusentals har ändå en stor erfarenhet, så detta kommer bli ett intressant projekt och förhoppningsvis givande!.

   Gilla

   • Lars W

    Fantastiskt initiativ med filmen Mats! Att få ansikten till verkliga människor i verkliga situationer är nog något som bidrar till att ”siffer-nissar” och andra bakom sina skrivbord faktiskt förstår problematiken.Jag kan tänka mig att många i beslutsfattande position idag tror att det är frågan om inbillningssjuka gnällspikar eller någon sorts internetbaserad subkultur (a la foliehattar eller chemtrails) det är frågan om när det egentligen är människor som är sjuka på riktigt och som inte får hjälp trots ”världens bästa sjukvård”.

    Jag antar att du kollat in Horowitz presentation av MSIDS som jag tycker är mycket intressant (https://www.youtube.com/watch?v=Sv2QHjmrP4Y). Det är ju lite på temat som du skriver om här.

    ps.
    Så att jag inte trampar någon på tårna: Folk får tro vad dom vill om vad som helst vad mig anbelangar (t ex foliehattar eller chemtrails). Min personliga åsikt är dock att det är ytterst olyckligt att en verklig och mätbar infektion av bakterier, virus och parasiter som ger allvarliga och mycket tydliga konsekvenser för den smittade blandas in i samma diskussion som dessa andra yttringar. Tyvärr vill ju gärna t ex ”barnläkaren” göra den sammanblandningen som ett led i dennes retorik som bygger mycket på härskarteknik, t ex genom att påstå att ”kronisk borrelia smittar via internet” och liknande.

    Gilla

 5. Therese

  Tack för att du engagerar dig så detta ! Det är så värdfullt för alla som inte har möjlighet att göra sin röst hörd att du rör om och sprider kunskap om me/cfs diagnosen som i många fall för att inte säga alla fall är något helt annat än ”kroniskt trötthet” Det är en pågående eller flera pågående infektioner som måste behandlas ! Hoppas att sjukvården tar till sig detta och börjar behandla och inte bara symtomlindra i de fall det ens går. Tack Claudia för att du ställer upp och blir filmad blek trött och glåmig. Det gör ingen kvinna i första taget men det är din vardag och många många andras !

  Gillad av 1 person

 6. Lena

  Heja dig! Du synliggör en svensk skamfläck på ett mycket faktabaserat, innerligt och tydligt sätt! Jag hoppas verkligen att alla aktiviteter som görs av dig, föreningen och olika andra individuella skrivelser kommer att göra skillnad och att invånare i Sverige skall få rätt vård och ett friskt liv!

  Gillad av 1 person

 7. Marianne Lovell

  Tack för all kunskap du delger. Detta behövs verkligen. Känns hoppfullt . Många är drabbade och svensk sjukvård syns inte hänga med i den utveckling, som trots allt sker

  Gillad av 1 person

 8. Gunela Juninger

  Fantastiskt att du Mats, och Claudia förstås, vill och har orken att engagera er så mycket för oss andra också. Vi är så oerhört tacksamma för det!
  Ser verkligen fram emot filmen och önskar så att den kommer att göra skillnad.

  Gillad av 1 person

 9. Tack att ni har startat denna kamp! Lycka till med filmen! Lycka till med tillfrisknandet Claudia! Detta ger hopp till oss andra som ör oförklarligt sjuka i denna ME/CFS/SEID! Kanske tar beslutsfattarna i akt att något måste förändras, något stort! 💚🍀💚

  Gillad av 1 person

 10. Helena

  Spännande! 🙂 bra initiativ av dig/er och jag håller tummarna att allt flyter på så som det ska från början till slut tills allt är färdigt. Håll gärna oss som följer uppdaterade hur det går med det här projektet. Åtminstone lite granna, vi är många som är nyfikna 😉
  En sanning som finns bland oss högst verklig, men sanningen som kommer att slå hårt många när de inser vad som pågår här och nu – troligtvis även i alla närhet – då de inte hade en någon aning om att en verklighet kunde vara så långt ifrån den bild de fått lära sig existera.
  Man pratar inte om de tråkiga och ofattbara, när en människa inte vet svaret på frågor som den här världen ställer, är det enklare att låtsas som ingenting och gå förbi. Man vill inte tro att dom som ska se vårt bästa ska vara dom som har blod från tiotusentals på sina händer. Ett liv som inte går att leva, är inte ett liv i sin rätta bemärkelse. Hur många liv hade vi kunnat rädda? Liv som finns hos oss idag och dom som inte orkade mera ännu en dag av ett helvete på jorden med all dess tortyr som varje ny andetag innebär?
  Jag undrar det ofta. Det ger mig motivation till att fortsätta att berätta, det ger mig motivation och inspirerar att prata med ännu en och ge den stöd som jag kan – medmänsklighet utan någon universitetsutbildning och titel på. Jag är som vem som helst, fast jag är svårt sjuk vilket enligt de utbildade ger mig titeln ”foliehatt och psyk patient”.
  Jag tror inte att folk vågar ärligt motsätta sig vad våra myndigheter påstår och gör. Politiker klagar var och varannan vuxen på. Men folkhälsoinstitutet, socialstyrelsen, varje grupp av människor som styr och bestämmer vad våra läkare och dylika skall lära sig på skola m.m.. få vågar säga ”jag tror att här är nånting fel, det där kan inte vara sant” och sedan säga det högt. Många verkar tänka att de skyddas av sin uppgift och anställning att de inte går att nå. Dvs uppgiften att förändra en värld som är upp och ner, den är omöjlig redan från start.
  Men de tankegångarna har redan orsakat stt så många förlorat sina liv, de får inte pågår en endaste dag till. Människor har inte längre samma värde. Ett liv eller livskvalité har inte ett värde. Inte i samband med sjukdom iaf. Och det är fel.

  När slutade våra sjukvård att bota? Och vem var de så tvingade dom att göra det? Vad händer när illusionen spricker.. vad har vi kvar då?

  Gillad av 1 person

 11. Svenne

  Ja ha du Mats ! Jag vill tacka dig för allt det FANTASTISKA du gör för din fru å oss andra som är sjuka eller anhörig till någon som är sjuk. Jag följer då jag känner att jag har energi och ibland så avstår jag helt då jag inte vill ”vara sjukdomen” . Jag har en mapp som heter Me Mats (bör kanske döpa den med fler diagnoser) där jag har idag 182 inlägg som du gjort. Många av dem är inte lästa men det blir de någon gång så jag säger det igen TACK !

  Gillad av 1 person

 12. Helena M

  Spännande, ser verkligen fram emot att se filmen när den är färdig! Tur att det finns eldsjälar som du Mats, TACK för allt ditt arbete!!

  Lycka till med filmskapandet, det kommer bli jättebra =)

  Gilla

 13. Helena Salminen

  TACK FÖR ALLT NI GÖR!❤️🙏🏻❤️ Orkar knappt läsa eller kommentera, är så slut just nu! Jag är TACKSAM för de ni gör…🙏🏻

  Gillad av 1 person

 14. Härligt att du gör en film. Att hitta drabbade blir inte svårt. Det är många som strandat i vården och blivit hemskickade med en klapp på huvudet och: ”Du får lära dig att leva med detta” ? Det finns ett fåtal läkare som skäms över hur sjuka patienter med uppenbara fysiska sjukdomar behandlas i dagens vård där patienten ska ut ur rummet fortast möjligt.

  Tänker mycket på alla dem som inte har ekonomisk möjlighet att skicka prover utomlands och därmed inte heller har råd med vården som finns utanför landets gränser. Denna grupp är stor har jag förstått.

  Gillad av 1 person

 15. antimoderaten

  Instämmer med de andra och är så tacksam över allt du gör för Claudia och som därmed hjälper alla oss andra också. AnnBW

  Gilla

 16. Maria Bergman

  Heja Mats! 😀 Du gör ett hästjobb! Det blir spännande att se när det är färdigt!
  Tack för allt! ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: