Fick diagnos fibromyalgi, hade borrelia och co-infektioner

Det är dags att publicera ett av alla inkomna brev – denna gång från Inger

”År 2003 började jag bli sjuk med influensaliknande symtom och värk i alla leder. Efter några år med otaliga besök på vårdcentralen fick jag diagnosen fibromyalgi. Men jag kände att diagnosen inte stämde. Jag blev ständigt sämre och sämre och tröttheten var förlamande. Jag kunde sova dygnet runt utan att känna mig utvilad. Värken var hemsk. Mina ben hade en blåaktig ton och det kändes som om det var stopp i cirkulationen. Min läkare påstod att det var för att jag var rökare och den blåröda knölen som fanns kvar på benet efter insektsbettet påstods vara en inflammation i en hårsäck.

Under alla dom här åren fram till 2014 gick jag som i en dimma. Var sjukskriven under olika perioder, utförsäkrad, arbetstränade, utredningar och nackoperation.

Många kvällar bad jag om att inte få vakna nästa dag, jag orkade inte leva så här. Men så fick jag en tid hos Dr x 2014 och äntligen någon som fattade och visste varför jag var så sjuk. Kan inte beskriva lyckan jag kände när vi åkte därifrån (min man skjutsade då jag inte kunde köra bil längre sträckor). Äntligen skulle jag bli frisk!

Prover skickades till Tyskland och det konstaterades kronisk borrelia, twar och flera co-infektioner. Behandling sattes in och 1,5 år senare var jag bakteriefri. Dr X har gjort att jag återfått mitt liv!

Idag jobbar jag 75% på min mans företag med kontorsarbete.

MVH
Inger”

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Pia H

  Tack för att du delar med dig, känner igen mycket tyvärr. Jag är uppriktigt glad att du fått ditt liv tillbaka.

  Gillad av 2 personer

 2. Hur gör man för att få vård via Tyskland? Måste man betala allt själv???
  Jag har haft borrelia ett par år nu.

  Gillad av 1 person

 3. Anna-carin Jungmark

  Kan man inte få veta vem doktor x är?

  Gillad av 1 person

 4. Medo

  Samma här hant mig. Det är när läkare verkligen inte villig att hjälpa då hittar de på fibromyalgia. Jag hade borrelia, twar,babesia,bartonella. All detta minskat med Fibromyalgia.

  Gillad av 1 person

 5. Hansi

  Jag har pratat med minst 10 personer som under lång tid levde med diagnosen Fibromyalgi, men som en dag började tycka att det verkade som att det kanske var borrelia, och fick detta bekräftat via andra vägar än svensk sjukvård. Somliga har blivit helt bra, andra åtminstone bättre med olika former av behandlingar. En del med långtidsbehandling med antibiotika, andra med hjälp av örter och/eller homeopatiska metoder.

  Gillad av 1 person

 6. Inger Holm

  Jag kan bara dra mitt strå till stacken för att få till en förändring förhoppningsvis.Jag kände att diagnosen var fel ,varför vet jag inte.Så sluta aldrig kämpa för att få rätt diagnos.

  Gillad av 1 person

 7. Jo det tar tid att komma fram till ett svar. Inte blir det lättare, Med en Läkarkåren som inte vill uttala sig för att de inte är specialister och specialister som inte är läkare..de är bara diagnostiker. De vet inget om hela människan.
  Jag blir så förtvivlad, när jag tänker på allt det lidande som vi medvetet skapar.
  När jag träffar äldre läkare så ställer de diagnosen på att betrakta patienten. Dagens läkare betraktar en bildskärm med remiss och labsvar. Finns det inte där så finns det inte.
  Sedan att vi har en socialstyrelse som talar om vad som är belagt..Belagt är bara det som läkemedelsindustrin har bekostat forskning på.

  Moment 33

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: