Filmproduktionsbolag söker läkare och forskare

Filmproduktionsbolaget som inlett arbetet med att göra en dokumentärfilm om kroniskt sjuka och fästingrelaterade sjukdomar har bett mig att publicera följande 

Under filminspelning kommer vi inte att avslöja oss av olika skäl
I Sverige tycks en officiell tystnad råda bland läkare och forskare som är kritiska till det som annars förmedlas av ”expertisen” i media om kronisk borrelia, provtagningsdiagnostik och behandlingsmetoder. Av rädsla att hamna i ”hetluften” tycks det vara en del som inte vågar yttra sig i frågan. Det är i vart fall de signaler vi nåtts av.

För dokumentären eftersökes nu läkare, forskare och andra medicinskt skolade som är väl insatta i infektionssjukdomar, som borrelia och co-infektioner, och vill bidra med sin syn. För den som så önskar finns möjlighet att få anonymisering av röst och bild.

Flera intervjuer kommer att hållas med internationella forskare och kliniker, även ett flertal patienter och anhöriga. Självklart är det bästa om man vågar stå för sitt namn. Även de som anser att svenska provtagning- och behandlingsrekommendationer är fullt acceptabla är också välkomna att höra av sig.

Maila dokumentary@hmamail.com

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Är det ok att blogga detta på min blogg?

  Gillad av 1 person

 2. När TV4 för många år sedan gjorde ett inslag om Borrelia intervjuade och filmade de hemma hos mig. De ville även ha en kommentar av läkare i inslaget. Ingen läkare i Sverige ställde upp. Detta kommenterade man i inslaget just att man fick vända sig utomlands för att få läkarkommentarer. Hoppas det finns några läkare där ute som vågar ställa upp,

  Gilla

 3. carina

  Hej Mats!
  Min svåger ligger svårt sjuk. Efter många o men beslutade till sist läkarkåren söka för om det är borrelliia.Proverna visar inget. Det kunde vara för länge sen. Nu när jag läser om din fru så är det precis som han har det. Hur går vi vidare?

  Gillad av 1 person

  • Hej, jag kan tyvärr inte ge enskilda råd. Jag kan bara skriva vad vi gjorde. Vi kontaktade Svenska Borreliaföreningen och blev medlemmar. Vi hänvisades till ett ställe där man kunde ta blodprov som de skickade till tyskt labb. Via föreningen blev det 23% rabatt.

   Efter 7 års sjukdom i ME/CFS så visade det sig att hon hade borrelia vilket hon nu framgångsrikt får behandling för – privatfinansierad, eftersom sjukvården inte följer ILADS, utan IDSA.s behandlingsrekommendationer som enbart har 1 av 4 i evidens.

   Gilla

 4. HelgeN

  Denne legen behandlet borrelia i Norge inntil det norske helsevesenet grep inn.
  Vi har samme problemer i Norge.
  http://www.norskborreliosesenter.no/helsetilsynet/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: