Amerikanska folkhälsomyndigheten godkänner mörkfältmikroskopi

återfallsfeber

Amerikanska Centers for Disease Control and Prevention (CDC) godkänner mörkfältsmikroskopi gällande återfallsfeber
Återfallsfeber består av spiroketer som liknar borreliaspiroketer men de har ofta högre koncentration, 100-1000 gånger mer än i fall av tidig borrelios. CDC anser att mikroskopi är ett användbart diagnostiskt verktyg för återfallsfeber.
Läs mer

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Svenska Fokhälsomyndigheten skriver:

  ”Referensmetodik är mikroskopiskt påvisande av typiska spiroketer i blod. Med tanke på den begränsade erfarenhet de flesta svenska bakteriologer har av detta förfaringssätt måste för slutgiltig diagnos DNA specifikt för återfallsfeber Borrelia påvisas med en känslig metod som t.ex. PCR.”
  http://referensmetodik.folkhalsomyndigheten.se/w/Borrelia-%C3%A5terfallsfeber

  Gilla

 2. HenrikL

  Det man ser finns. Inte så svårt att förstå ens för en ettåring eller hur? I Wikipedia omnämns mörkfältsmikroskopi som quackery eftersom Big pharma vill sälja sina tester.

  Gillad av 1 person

 3. Karin Goldring

  Ruggigt mycket jag känner igen. hade mellan 39,5 – 40 grader i 5 dagar för några veckor sedan. Febern försvann med antibiotika (kommer inte ihåg vad den heter men samma som jag fick för borrelia för 7-8 år sedan). Jag har också undrat över varför jag plötsligt blir så illamående att jag inte kan stoppa det.
  Nu ska jag göra ett nytt försök att få kontakt med Dalakliniken för mörkfältsmikroskopi och hoppas få något svar. Oavsett om det är positivt eller negativt kan de ge en fingervisning om nästa steg. kanske blir det Arminlab i Tyskland?
  Som vanligt: massor med beundran för ditt arbete!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: