ME/CFS ”Roadmap” för tester och behandling

Vägledning för läkare/behandlare och patienter
Den största utmaningen med att diagnostisera ME/CFS är att många av symptomen även orsakas av andra sjukdomar och tillstånd såsom: borrelia, hypotyreos, celiaki, lupus, anemi, hepatit B eller C, med flera. Du och din läkare måste först utesluta andra sjukdomar och tillstånd med mycket likartade symtom innan diagnosen ME/CFS kan ställas med rimlig säkerhet.

ME/CFS Roadmap kan vara rätt bra att följa för de som är osäkra. En ME-patient som kallar sig för Hip (studerat fysik och kognitionsvetenskap på forskarnivå) har på ett föredömligt sätt tagit fram en vägledning/hjälpmedel uppdelad i 4 sektioner.Varje sektion är indelad i provtagning och behandling  (uppdaterad senast april 2016):
1) Vanliga infektionssjukdomar
2) Samsjuklighet
3) Mindre vanliga infektionssjukdomar
4) Bidragande faktorer till ME/CFS

Ett smakprov från sektion 1 (antivirala läkemedel)
famvir
Tag del av ”A Roadmap for Testing and Treatment” här

Här finns även en tråd på Phoenix Rising där detta diskuteras mer ingående 

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: