Big Data Study – Provtagningar avslutade (The End ME/CFS Project)

OMI SIPS Team

Luke Hsu, Lori Durazo, Macy Pa, Dr. A. Kogelnik, Dr. K. Reid, Peik Sia,
Martha Hernandez, Dr. K. Gera, Sophia Taleghani, Dr. D. Kaufman, Randi Alfrey.


Provtagningar avslutade
Open Medicine Foundation är glada över att kunna meddela att insamlingen av provtagningarna nu har avslutats för svårt sjuka i  ME/CFS. Det innebär att de nu har många prover att analysera för att förhoppningsvis finna ett botemedel.

I processen ingår det att bearbeta hundratals provrör, biobanksprover och hålla reda på varje detalj och dokumentera resultaten.

Jag vet inte hur tidsplanen ser ut, men det ska bli oerhört spännande att se vad teamet kommer fram till 🙂
Källa

Läs mer om projektet här

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

  1. Annelie

    Å jösses vad spännande 🙈

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: