Är Hunzavattnet i norra Pakistan hemligheten till ett långt och friskt liv?

Hunza familjen sitter nära en glaciär
Människorna i Hunza påstås vara unikt friska och nästan fria från sjukdomar. Många studier har gjorts och man tror att deras enkla hälsosamma kost, ekologiskt odlade livsmedel och det levande vattnet är hemligheten för deras hälsa och långt liv.

De påstås ha den längsta livslängden i världen och detta har spårats i relation till det vatten som de dricker och deras naturliga diet. Hunzavatten är ett exempel på perfekt naturligt vatten. I Hunza påstås människor rutinmässigt leva i 120-140 år, vid god hälsa, med praktiskt taget ingen cancer, degenerativa sjukdomar, karies eller benförfall. Hunzabefolkningen förblir starka och har även möjlighet att föda barn i hög ålder. Forskning har visat entydigt att den huvudsakliga gemensamma nämnaren för de friska långlivade människorna är deras lokala vatten.


Hunzavattnet är basiskt och joniserat
Dr. Henri Coanda, en rumänsk nobelpristagare, tillbringade sex årtionden för att studera Hunzavattnet i ett försök att avgöra vad det var i detta vatten som orsakade positiva effekter för kroppen. Han upptäckte att det hade en annan viskositet och ytspänning än vanligt. Dr Patrick Flanagan och andra fortsatte forskningen. De fann att Hunzavatten hade ett högt alkaliskt pH-värde (basiskt) och en extra mängd av aktivt väte (väte med en extra elektron, vilket gör det till en stark antioxidant), med en negativ redoxpotential och ett högt kolloidalt mineralinnehåll. Vattnet ger därför fördelar som andra typer av dricksvatten inte gör. Liknande egenskaper av naturliga vatten och livslängd finns i andra avlägsna platser såsom Shin-Chan områden i Kina, Kaukasus i Azerbajdzjan, och i Anderna.

Veiw of high mountains above the Hunza Valley
Dr Paul D. White och Dr Edward G. Toomey, gjorde den svåra resan uppför bergsvägarna till Hunza. De hade med sig en bärbar, batteridriven EKG-apparat. I American Heart Journal i december 1964 beskrev de att de använt utrustningen för att studera 25 Hunzamän som var mellan 90 och 110 år gamla. Förutom EKG testades även blodtryck och kolesterolnivåer. Ingen av dessa män visade ett enda tecken på kranskärlssjukdom, högt blodtryck eller höga kolesterolvärden.

En optiker, Dr. Allen E. Banik, besökte också Hunza för att se om de var så friska som de sägs vara. Han publicerade sin rapport i Hunza Land  (Whitehorn Publishing Co., 1960). ”Det dröjde inte länge innan jag upptäckte att allt som jag hade läst om evigt liv och hälsa i detta lilla land är sant”. Dr Banik deklarerade. ”Jag undersökte ögonen på några av Hunzas äldsta invånare och fann dem vara perfekta.”
Källa

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: