Zink kan vara bra för många med kroniska sjukdomar

Jag får en del inbox, mail och telefonsamtal. Detta var intressant!
”Måste bara berätta att jag troligtvis har borrelia sedan minst 5 år tillbaka. Jag har haft mycket problem med levern och är framförallt otroligt trött. Har på senaste tiden intagit askorbinsyra, typ 4 tsk per dag blandat med bikarbonat. Idag såg jag i ett forum på Facebook vad zinkbrist kan orsaka.Jag har zink hemma så har väl inget att förlora. Jag tog 3 zinkpiller a 60 mg och en timme senare är jag helt klar i huvudet. Benen är mycket lättare. Framför allt – inget tryck i levern mer. På en timme!

Jag har haft stora problem med magen. Jag har fungerat någorlunda med mest kolhydrater men haft stora problem varje gång jag tagit bort kolhydraterna och ersatt med fett och proteiner. På 1 timme svängde mitt humör från att ha legat på botten till att jag bara ligger på soffan och ler:) Testa med zinktillskott är mitt tips!

Hälsningar
NN”

Zink behövs för att immunförsvaret och ämnesomsättningen ska fungera
Det påverkar även ögon, hud, hår och naglar, samt komcentrationsförmågan.

Vi påverkas direkt, även om vi bara har en liten brist. Störst risk att drabbas av zinkbrist har vegetarianer och personer som tränar hårt.

Zink finns i
Ostron och krabba
Vetegroddar, vetekli
Kött och kyckling
Parmesanost
Nötter och frön
Bönor, linser och ärtor
Spannmål
Mjölkprodukter
Källa 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Åsa Berglin-Inberg

  Det stämmer! Jisses. Det stämmer! Köpte zink i tisdags. Jag har ett elände att få tag på kosttillskott utan cellulosa, men lyckades till sist få tag på zink (det har inte hänt förut. Jippi!). Har bara tagit en kapsel per dag. (Fr o m onsdags). Blir snål för jag vet ju aldrig om jag får tag på ngt igen. I förrgår var jag med på en liten gårdsfest, som några av grannarna hade. Uppe till kl 23.30!!! Drack ett halvt glas vin. Sömnen åt fanders. Förstås. Måste ju normalt lägga mig 2100, 2130 ungefär. Och dessutom blir jag dålig på vin, men ville inte kinka när nu mina spanska grannar var så gulliga och inkluderade mig i sin fest. De hade dessutom specialmat (gluten- och grisfritt) åt mig. Igår vilade jag, trots detta, ingenting på dagen och inte idag heller. Och jag m å s t e vila flera ggr per dag. Typ: uppe på benen ett par timmar=vila (blunda och minimera intrycken till hjärnan) i ca 30-40 minuter. Men nu – ingen vila och då har jag ändå packat för att resa till Sverige i morgon. Och sådant superstressar mig. Visserligen lever tinnitusen rövare, men nästan ingen huvudvärk, ingen yrsel. Trött, men klockan är mycket. Kan det verkligen vara zinken. Tror jag ska åka tillbaka till grannkommunen och köpa en hel säck. ☺️☺️☺️☺️

  Åsa B

  Skickat från min iPad

  Gillad av 2 personer

 2. Gabriella

  Något speciellt märke som rekommenderas?

  Gillad av 1 person

 3. Annelie

  Stämner bra. Jag äter Zink dagligen.
  Dr Horowits pratar väldigt gott om Zink.
  Han menar väl på att kroppen MÅSTE ha extra zink
  När man behandlar co infektioner.

  Gillad av 1 person

 4. Marianne

  Jag har för närvarande svårt med min kognitiva förmåga och måste fråga. Stämmer det att NN tog sammanlagt 180 mg per dag? Jag hittar inga tabletter som innehåller 60 mg

  Gillad av 1 person

 5. Irene Skogsberg

  Zink stärker immunförsvaret mot virus. Zink sänker immunförsvaret mot bakterier. För mycket zink sänker immunförsvaret mot virus. Om du tar zinktillskott och märker att förkylningarna kommer väldigt tätt har du troligen zinköverskott i kroppen.

  Gillad av 2 personer

 6. Inga Pålsson

  Zink behövs för att bukspottkörteln skall producera sina enzymer för att bryta ner maten. Fungerar inte det så har vi svårt att ta upp näringsämnen i maten.

  Gillad av 2 personer

 7. Stina

  Intressant! Jag har nyligen fått konstaterat zinkbrist och min läkare sa att det finns ett par studier som pekade på att zink skulle kunna hjälpa me-patienter. Han hade testat det på ett par patienter men ingen av dom hade fått respons.. Nu testar jag solvezink hur som haver och hoppas på förbättring.

  Gillad av 1 person

 8. Anette Sätherberg

  Jag har ätit mineraler och vitaminer i olika omgångar sedan 1990 och mår väldigt bra på det. Första gången jag gjorde en mineralanalys hade jag otroligt dåliga värden, men sen dess har jag ätit mineraler och gjort nya analyser då och då. Zink är den viktigaste mineralen och den har vi brist på de flesta av oss och speciellt kvinnor som menstruerar och föder barn. Har man zinkbrist i prover från den ”vanliga sjukvården” så att säga, så har man stor brist och då är det nödvändigt att fylla på enligt min mening. Det finns en klinik i Göteborg där jag köper mina mineraler och där man också kan ta prover, Erik H Bergström heter kliniken och den kan jag varmt rekommendera. Googla på erik.h.bergstrom… Lycka till!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: