Professor Thomas Jaenson ger två andra professorer svar på tal!

”Att rådjuren fått bära skulden för fästingarnas framryckning överraskar Petter Kjellander”

På Naturvårdsverkets sida kunde man den 1 juli 2016 läsa att rådjur inte kan sprida borrelia vidare genom fästingar.

 Petter Kjellander, professor i viltekologi vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) leder ett forskningsprojekt där 10000 prover samlats in från rådjur under 4 år. Hans slutsats att rådjuren inte bidrar till fästingarnas förökning är ett oerhört märkligt uttalande, inte minst från en professor som borde kunna tänka rätt logiskt och med anledning av sin titulatur ha ett samhällsansvar att förmedla rätt fakta!

Att rådjuren i sig inte sprider borrelia ”direkt” vidare är väl en sak, men de bär ju på så många fästinglarver och nymfer som kommer att föröka sig MÅNGFALT och suga blod på andra små djur och sprida borrelia vidare. Vem kan överhuvudtaget hålla med honom i hans slutsats? Det räcker med att ha gått ut mellanstadiet för att räkna på hur många fästingar som sprids via rådjuren.

Som tur är har Sveriges fästingexpert nr 1 nu uttalat sig, professor Thomas Jaenson, och han ger nu korrekt fakta. Naturvårdsverket borde verkligen radera sitt inlägg. Det är ren desinformation som tidigare publicerats! Jaenson tillrättalägger även felaktigheter som professor Dag Nyman gått ut med. 

Läs hela professor Thomas Jaensons inlägg här

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: