Transfer factor som finns i bl a colostrum kanske kan hjälpa många kroniskt sjuka?

Transfer factor utvinns från bl a råmjölk och äggula och ökar bla NK-cellernas aktivitet
Det är intressant att det kan fungera både mot infektionssjukdomar och autoimmuna sjukdomar.

Det finns en 20 år gammal pilotstudie på CFS-patienter som inte följts upp
Transfer factor (TF) användes i en placebokontrollerad pilotstudie av 20 patienter med kroniskt trötthetssyndrom (CFS). Behandlingens effektivitet utvärderades genom klinisk övervakning och provning för antikroppar mot Epstein-Barr-virus (EBV) och humant herpesvirus-6 (HHV-6). Av de 20 patienterna i den placebokontrollerade studien konstaterades förbättring hos 12 patienter (60%), vanligen inom 3-6 veckor efter påbörjad behandling.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8993764

Transfer factor säljs som kosttillskott och det påstås att en variant ökar NK-cellernas aktivitet med hela 437%. Men colostrum (råmjölk) kan fungera på ett liknande sätt.

Transfer factor används för infektiösa tillstånd hos personer med svagt immunförsvar
Dessa infektiösa tillstånd omfattar bakterier eller virus, bihåleinflammation, bronkit, influensasvininfluensa , vanlig förkylningbältrosvattkopporhepatit B,
svampinfektioner såsom koccidioidomykos, svampinfektioner (candidiasis), parasitinfektioner såsom leishmaniasis och kryptosporidios, och spetälska.

Transfer factor används också mot infektioner orsakade av virus, såsom 
cytomegalovirus (CMV) och Epstein-Barr-virus  (EBV), men även bakterier som TBC, Mycobacterium fortuitum och Mycobacterium avium; och svampinfektioner såsom Cryptococcus och Pneumocystis carinii.

Transfer factor används även för diabetesautism , infertilitetsystemisk lupus erythematosus ( SLE ), fibromyalgikroniskt trötthetssyndrom ( CFS ), Behcets syndrom, Wiskott-Aldrichs syndrom, skallighet och Alzheimers sjukdom.

Det används också för hudåkommor som psoriasisallergisk dermatit  med mera. Andra användningsområden inkluderar ögonsjukdom som kallas för retinitis pigmentosaamyotrofisk lateralskleros ( ALS , Lou Gehrigs sjukdom ), multipel skleros,
skelettcancer,  lungcancermelanom , mat- och kemiska allergier, myastenia gravis, och astma.

Transfer factor är ”möjligen” effektiv för
Bältros. Att ge Transfer factor som injektion kan verka för att förhindra bältros hos barn med leukemi. Däremot verkar det inte förhindra en andra våg av bältros eller återställa skydd mot bältros hos personer som har fått en benmärgstransplantation
för leukemi. När det ges som injektion under huden hos människor med bältros, tycks det bidra till att minska varaktigheten av smärta jämfört med läkemedlet acyklovir.

Transfer factor är ”möjligen” ineffektiv för
Att behandla ALS. Lungcancer. Transfer factor tycks inte kunna påverka överlevnaden hos de flesta människor med lungcancer. Tidig forskning tyder dock på att det förbättrar överlevnaden hos personer med långt framskriden lungcancerMelanom en typ av hudcancer). Behandling verkar inte bromsa utvecklingen av sjukdomen eller förlänga livet när de används för upp till 2 år efter operation för steg I och steg II av melanom.
Multipel sklerosMS ). De flesta studier visar att Transfer factor inte bromsar sjukdomsförloppet hos personer med MS. Medan en del forskning visar att det kan bromsa sjukdomsutvecklingen hos personer med mild till måttliga symptom. Det verkar dock ta 18 månader till 2 års behandling för att se någon effekt.

Tillräckliga bevis finns för att Transfer factor kan fungera i följande fall

 • Acne
 • AIDS-relaterade infektioner.Forskning tyder på att Transfer factor kan hjälpa människor med kryptosporidiosrelaterade till AIDS . Kryptosporidios är en infektion som orsakas av encelliga organismer (protozoer) och producerar diarréfeber, och magkramper.
 • Astma. Transfer factor verkar inte förbättra klinisk status eller lungfunktion hos de med astma. Dock visar viss forskning att Transfer factor kan minska behovet av steroiddroger hos barn med kronisk astma på grund av allergier .
 • Röd, kliande hud (eksem).Forskningen är oense om effektiviteten av Transfer factor för behandling av eksem
 • Cervical cancer . Tidig forskning visar att Transfer factor som hudunjektion efter operation och strålningsbehandling för livmoderhalscancer minskar risken för återfall.
 • Herpes. Tidig forskning tyder på att Transfer factor kan bidra till att förhindra en andra våg av ögoninfektioner orsakade av herpes simplex-virus (HSV). Det verkar även förhindra att genitala eller munherpes upprepas.
 • Alzheimers sjukdom.
 • Autism.
 • Diabetes.
 • Infertilitet

Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. annelie

  Såg ett inslag på TV igår om fekal transplantation sim gav fantastiska resultat. Är det något du läst/hört om?

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: