Therese 48 på väg tillbaka från ME tack vare råmjölk

therese
Denna berättelse betyder mycket för mig då det är vän till mig som blivit av med den dumma influensakänslan och enorma utmattning som ME orsakar. Hon är inte helt frisk, utan har vissa symtom kvar, som något nedsatt kognitiv förmåga och framförallt ljudkänslighet. Men influensakänslan är borta och hon kan nu röra på sig rätt obehindrat och det är en stor förbättring!

Berättelsen om Therese som har ME-diagnos
Therese insjuknade i ME 2011 med full kraft men hade dessförinnan smygande symtom i nästan i två år efter svininfluensa-vaccination och CMV-infektion. Hon fick ME-diagnosen 2014 efter utredning på infektionsklinik och remiss till Gottfriesmottagningen via sin arbetsgivare. Hon arbetade då som undersköterska och var tvungen att gå ner i arbetstid, till slut klarade hon inte av att arbeta alls utan blev helt sjukskriven våren 2015. Hon började då med vissa homeopatiska medel och blev något bättre. Hon läste på om vad som eventuellt skulle kunna göra henne bättre och fann att råmjölk hade intressanta immunreglerande innehåll.

I maj 2015 provade hon först med att dricka 3 dl om dagen, men det blev för mycket med höga febertoppar. Hon gick därefter ner på 0.5 dl om dagen och kände efter hur pass kroppen tålde det. Det gick bra i 3-5 dagar, sedan kom en reaktion med feber (som vid ett tillfälle mätte 40,1 grader men oftast 39+), samtidigt som hon ändå konstigt nog fick tillbaka styrkan. Hon beskriver det som en märklig upplevelse att få hög feber men ändå orka mer.Det var som att immunförsvaret kom igång, ett immunförsvar som legat i dvala länge.

Hon fortsatte med att ta 0.5 dl råmjölk 3-5 dagar och gjorde sedan uppehåll med 3-6 veckor mellan varje behandlingstillfälle. Hon fortsatte så till julen 2015, då hon insjuknade i en influensaliknande sjukdom med hög feber och hosta. Hon började på nyårsdagen ta 0.5 dl råmjölk dagligen och fortsatte så i två månader. Den tillfälliga influensan gick över och hon mådde sakta men säkert bättre och bättre. ME-symtomen minskade efterhand. Därefter så gick hon ner på den vanliga underhållsdoseringen på 0.5 dl dagligen i upp till 5 dagar och sedan 3 veckors vila. Hon har fortsatt så tills nu och drabbas inte längre av den typiska influensakänslan i kroppen och den totala utmattningen, som är kännetecknande för ME – den är nu borta!

Det verkar som immunförsvaret börjat fungera igen. Viss trötthet kvarstår. Hon blir snabbt hjärntrött vid kognitiva uppgifter, även svår ljudkänslighet kvarstår, men även dimsyn, balansproblem och muskeltrötthet och behöver då snabbt vila, men återhämtningen går nu på bara någon  timme och känslan av att vara infekterad är så kraftigt reducerad att hon kan utföra hushållssysslor,umgås med människor, utan att bli liggande och utslagen som tidigare.

Råmjölken är det som haft bäst effekt av allt hon provat men skadorna i kroppen måste läka ut om de nu kan det fullt ut. Att ha gått med en så långvarig infektion eller dysfunktionellt immunförsvar så länge tar lång tid att resa sig ifrån och ME påverkar varenda liten cell i kroppen och man blir inte pigg och frisk i ett nafs. Immunförsvaret måste repareras först och få hjälp att bemästra de olika infektioner som belastar.

Therese poängterar att det är viktigt att förse kroppen med samtliga b-vitaminer och b 12, och de måste vara i metylerad form. Omega 3 är ett måste och uteslut gluten och se till att du inte har mineralbrister. Hon tål nu gluten igen i små mängder.

Råmjölk läker även tarmslemhinnan. De flesta tål råmjölk bra då det innehåller väldigt små mängder av laktos, men är du helt laktosintolerant så finns det laktastabletter att köpa på apoteket.

Therese säger själv efter egen erfarenhet och mycket research om råmjölk
Det viktiga med råmjölk är inte hur stora mängder man tar utan HUR man tar den! Viktigt är att du tar den på tom mage. Jag tycker till natten är smidigast och efter du borstat tänderna!

Vänta en stund, skölj bort all tandkräm och drick vatten. Ta efter en stund råmjölken i munnen och håll den kvar där i svalget och gurgla lite och svälj försiktig. Råmjölken behöver komma i kontakt med tonsillerna (som ingår i immunförsvaret). Sväljer du den rakt av så förstör magsyran den direkt. Drick inget efter och gå och lägg dig med råmjölksrester i munnen. Tröttheten tilltar vartefter kroppen börjar jobba mot infektionen/infektionerna så att ta oavbrutet skulle jag inte rekommendera. Immunförsvaret måste ha chans att få jobba undan också.

0,5 dl innehåller den mängd immunglobuliner som man normalt ger vid injektion. Jag har tagit färsk fryst från en bonde.

När jag hade druckit råmjölk två månader på raken jan – feb 2016 gick jag till VC där läkaren lade huvudet på sned och tog SR och blodstatus…. i vanlig ordning. Jag har sedan jag blev sjuk aldrig haft en SR över 6 oftast 2-3. Leukocyterna har legat strax under referens hur febrig och dålig jag än varit (hade konstant 37,8-38,2 ibland lite till ). Nu råkade jag få se mina provsvar hos ME-läkaren. VC har inte hört av sig… Leukocyter 12,3 och SR 26! Leukocyterna ligger alltså ÖVER referens och SR likaså. Ringde VC när jag kom hem och fick veta att mina provsvar var NORMALA! Läkaren hade skickat brev och när sköterskan förstod att jag dessutom jobbar i vården så blev det annat ljud i skällan 😛 Ingen behandling från VC men uppföljning skulle ordnas och oj oj oj då men nej tack, ME-kliniken hade redan beställt kontrollprov och jag hade då hunnit bli ”frisk” och SR och leukocyter var sedan vid kontrollprov normala.

För 1,5 månader sedan så drog min ena son hem en hemsk förkylning, han låg däckad och rörde sig inte på flera dagar. Hostade gult och grönt från näsa och bihålor. På fredagskvällen fick jag ont i halsen. På lördagen vaknade jag med feber och hög sådan, säkert 40 +, mätte inte, men var så sjuk så jag inte kunde vara uppe, somnade hela tiden som man gör när man blir sjuk på ”riktigt”. Jag tog inga febernedsättande utan lät febern jobba ifred. Tog flädersaft som dessutom höjer tempen och jag hade ju fermenterat den till sonen (med kefirgryn) så det tog jag. Började med råmjölk som jag tog i 3 dagar. Dagen efter var jag på benen och ”frisk” på måndagen (förutom hostan) 😀 Det verkar alltså som att immunförsvaret börjat fungera som normalt. Men jag kan inte svära på att det är råmjölken ensamt eftersom jag behandlades med homeopatika för immunförsvaret mars -april 2015 (den konstanta febern försvann av homeopatikan) och började med råmjölk i anslutning till det, men immunförsvaret verkar fungera igen och jag har inte fått feber av råmjölken efter decembersjukan. Så råmjölk är helt klart det som haft bäst effekt av alla kurer som jag tagit.

Att fermentera råmjölken skulle jag nog inte göra utan ta kefiren för sig och råmjölken ”ovanpå”, då med omega 3 och hög dos D-vitamin innan råmjölken. https://immunocentre.eu/treatments/avoid-while-on-gcmaf/

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

  1. Christian

    Intressant. Det enda som får mig att tveka är risken för patogener i opastöriserad mjölk. Bl a babesia är ju relativt vanligt bland nötkreatur.

    Gillad av 1 person

  2. Marie Danielsen

    Det har gått några år sedan artikeln skrevs. Nyfiken hur det gått för henne om hon fortfarande har positiva effekter av råmjölk. Jag har nyss fått diagnos och varit försämradunder vintern. Jag har inköpt Colostrum och känner skillnad efter ett par dagar. Piggare! Tar endast den halva rekommenderade dosen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: