150 nya bakterier upptäckta i människoblod

john 1
Över 500 blodprover är undersökta

Soft Cell Biological Research grundare John Brent Hunt, vid Dixie State University lab i USA har tillsammans med sitt forskarteam sökt efter L-formade bakterier under de senaste två åren. De har nu testat över 500 humana blodprover och upptäckt över 150 nya bakterier. Studierna har visat att bakterierna praktiskt taget kan överleva oupptäckta i blodet under flera år.
Läs mer här och se även intervjun med John Brent Hunt

Lform
Om L-formade bakterier
L-formade bakterier är pleomorfa, det vill säga de kan ändra storlek och form och saknar cellväggar. Under en stor del av sin livstid är de små, ungefär 0,01 mikrometer i diameter. Eftersom de är mindre än virus eller svamporganismer, kan de inte ses med ett normalt optiskt mikroskop.

Bakterierna har resistens mot viss antibiotika
På grund av cellväggsbrist rår de flesta antibiotika inte på bakteriearten.
Läs mer här

John Brent Hunt har skrivit detta brev som svar till många som undrar över upptäckten
john
Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

  1. Martin Strandback

    I Tidningen 2000-Talets Vetenskap nr3/2016 , finns ett inlägg om en annan forskare, Nadya Markova som också forskar om bakterier i L-former. Bl.a. skriver hon att de hittat L-former i blodet hos personer med de flesta kroniska sjukdomar såsom reumatisk artrit, MS, ischias, osv.

    Gillad av 2 personer

  2. Intressant, verkligen!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: