Läkemedel som inte enbart bromsar MS

Multipel skleros urklipp och droger]
Ny studie visar att Alemtuzumab även kan ha viss läkande effekt

Patienter med skovvis förlöpande mutipel skleros (MS) delades in i två grupper. Den första gruppen (n=426) behandlades med alemtuzumab (Lemtrada), medan den andra gruppen av (n=202) behandlades med läkemedlet interferon beta-1a.

Nivån av funktionshinder bedömdes i början av studien och sedan var tredje månad för en period av 2 år.

I slutet av undersökningen fann forskarna att nästan 28 procent av deltagarna som fick alemtuzumab hade förbättrats på åtminstone en punkt på en skala från 0-10, jämfört med 15 procent av deltagarna i gruppen som fick interferon beta-1a.

Denna upptäckt kan få betydelse för framtida behandlingsstrategier för personer med neurologiska sjukdomar.

Så fungerar Alemtuzumab 
Alemtuzumab dödar vissa typer av celler – T- och B-celler som normalt ska attackera virus och bakterier i kroppen. Hos MS-patienter attackerar dessa celler höljet (myelin) runt nerverna i hjärnan och ryggmärgen. Alemtuzumab förhindrar därmed T- och B-celler in i hjärnan och ryggmärgen, vilket således hindrar dem att skada nerverna.
Läs hela artikeln här

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Charlotte Syréhn-Nilsson

  Hej Mats!

  Jag har en son på 24 år som för två år sedan fick diagnosen ms.
  Han får behandling i form av dropp var 4-5 vecka. Just nu är sjukdomen inte aktiverad säger läkaren. På vilket sätt menar du att denna sjukdomen kan botas? Tack för svar.
  Mvh Lotta

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: