Infektion och inflammation

Det är vanligast att en inflammation beror på en infektion, men det kan också finnas andra orsaker. Skador på kroppen, allergi mot något ämne samt en del sjukdomar kan också utlösa en inflammation.”

Informationen gäller för de allra flesta men för många inte alls
Ett par infektioner exemplifieras och undantas då de kan bli livslånga – herpes och hivProblemet är nog mycket större än så. För det första kan man inte upptäcka alla kända infektioner idag, för det andra känner vi inte till alla infektioner. Som ni alla vet upptäcks nya virus, bakterier och parasiter årligen. Många av dem finns redan, det är bara att vi inte har ett namn och ingen möjlighet att upptäcka dem än. Därutöver finns det nu studier som talar för att man kan gå med låggradiga infektioner som gör att antikroppar inte bildas i tillräcklig mängd för att infektion ska kunna påvisas.

Sverige har inte den senaste kunskapen eller utrustningen för att vare sig upptäcka eller behandla flera infektioner. I vissa fall är både mjuk- och hårdvaran riktigt gammal. De som får betala ett högt pris för detta är alla de som lider av kroniska sjukdomar utan att veta varför de är sjuka. De allra flesta får enbart symtomlindrande behandling.

Mycket mer behöver och kan göras. Mer pengar behöver satsas på både omvärldsbevakning och forskning. Det handlar inte enbart om människors livskvalité utan även om liv.

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Maria Bergman

  Wow har dom vaknat?! Undrar vad det kommer att göras åt saken, att Sverige skaffar bättre provtagningsmetoder och börja lyfta blicken från en stagnerad sjukvård och ser och lär av resten av Världen som har kommit mycket längre än vad näsan räcker?!
  Stort Tack Mats för din upptäckt!😉🍃🍀🌷

  Gillad av 1 person

 2. Katarina

  Jag önskar verkligen att sjukvården kunde vakna! Både med att satsa på modern provtagning samt även ”vidga sina vyer”. Du serverar ju dem som borde ha kunskap o även möjligheter att påverka ett ”smörgåsbord” av både fakta o infallsvinklar. Vi som är en stor grupp ME-sjuka borde även forskningsmässigt delas in i olika undergrupper. Jag har t ex sedan insjuknandet haft förhöjda infektionsvärden och gissar väl att det är fler som har det…? Forskningen borde ju därmed titta på olika ev ”fynd” i olika undergrupper för komma närmare en lösning. Kanske kommer det göras så fram över om vår patientgrupp får möjligheter att prova ngn av de mediciner som ingår i andra länders forskningsstudier…?. Allt går bara sååå långsamt! Tack Mats för allt du gör!🌹💜

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: