Dansk Dokumentärfilm om Borrelia

Vill du veta sanningen om borrelia? Världen står inför en pandemi! 
Kommer vi låta detta hända? Titta på denna dokumentär och lär.

Something is rotten in the state of Denmark  (Documentary) 

Stöd även den svenska dokumentären ”Fel Diagnos” där inspelning nu pågår
http://www.feldiagnos.se

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Mycket bra och beskrivande dokumentär, men visst är det bedrövligt att det ska vara såhär både i Sverige och Danmark. Det värsta var den hånleende läkaren, gjorde att man verkligen kände sin maktlöshet som patient i beroendeställning till en helt ointresserad hälso- och sjukvård. När ska intresset för att ta till sig all ny kunskap som finns om vektorburna infektioner vakna i våra länder?

  Gillad av 1 person

 2. Casper

  Det här problemet är ju inte lokalt, utan det är ett globalt fenomen. Orsaken är inte läkarnas okunnighet, utan felet är ett grundläggande och avsiktligt fel i filosofin som den västerländska hälsovården grundar sig på.

  För att förstå varför det är så här, inte bara bland borreliospatienter, utan bland alla svårt kroniskt sjuka patientgrupper, se på här dokumentären och/eller läs boken ”Rockefeller Medicine Men”:

  För att kunna reparera hela det här systemet, så måste vi först förstå varför det fungerar så som det fungerar.

  https://www.amazon.com/Rockefeller-Medicine-Men-Capitalism-America/dp/1297491319

  Gillad av 1 person

  • Casper

   Jag skulle hoppas att du skulle kanske nån gång skriva om det här också Mats, för alla borde veta vem som grundade, hur det grundades, och varför det västerländska systemet grundades och fungerar så som det är utbyggt i dag.

   Med djupare förståelse är det lättare att se skogen för alla träd. Min åsikt är att hela systemet borde slopas, och ett nytt holistiskt system borde grundas. där patienterna alltid kommer före vinstsökande multinatinella organisationer och beslutsfattare. Det var vi har i dag är ett spindelnät där patientens välbefinnande, otroligt som det låter, kommer sist på prioritetslistan.

   Det nya systemet borde grundas så att patientens välbefinnande är den grundläggande faktorn som driver och belönar läkare, forskare, och sjukvårdare. Till skillnad vad vi har i dag där ego, prestige, och framför allt maximering av monetär vinst är de drivande faktorerna.

   Gillad av 1 person

 3. Birgitta

  Vet inte hur jag kommer till er men har ni funderingar kring Dopaminets roll vid autoimmunitrt med fatigue och trötthet?
  The Dopamine Imbalance Hypothesis of Fatigue in Multiple Sclerosis and Other Neurological Disorders
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4357260/#!po=11.5385

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: