Premiär för FSI – Hemsidan klar!

hemsida
Jag ska nu vara tydlig. Sedan drygt ett par år tillbaka har jag börjat sätta mig in i detta med ME/CFS, men även fibromyalgi och borrelia och dess co-infektioner. Jag är säkert ute och cyklar emellanåt, men har nog prickat rätt några gånger, annars skulle det nog inte var så många som följer denna sida.

Jag har i vart fall förstått att MÅNGA lider av infektioner – pågående infektioner! Många lider även av autoimmunitet. Men svensk sjukvård kan inte idag avgöra vad som är vad, eller ens om det är infektion eller autoimmunitet i många fall. Jag klandrar inte svensk sjukvård för det. Absolut inte, för de har inte tillräcklig kunskap. Det beror på att för lite görs för att de ska få kunskapen!

Därför har jag tillsammans med flera andra lagt ner oerhört mycket tid på att starta en seriös förening, som kommer att verka för att svensk sjukvård ska ha den bästa kunskapen som finns att tillgå, inte bara kunskap, utan även rätt ”verktygslåda” som de idag saknar!

Vi har de allra bästa att tillgå i ett vetenskapligt råd, vilket vi kommer att ge mer information om inom kort.

Information om uppbyggnaden av FSI
Vi i styrelsen för Föreningen för Svårdiagnostiserade Infektionssjukdomar är väldigt glada för att kunna presentera den nya hemsidan. Den är förstås inte helt klar och vi mottager tacksamt synpunkter på förbättringar och kompletteringar. Men vi måste börja någonstans.

Det har varit mycket arbete med att starta föreningen. Men så är det säkert med alla föreningar. Det är väldigt mycket administrativt för att komma igång på riktigt.

Först måste man få till en tanke, eller mål – vad ska föreningen arbeta med för frågor? Då krävs en verksamhetsplan. Vilka regler ska föreningen ha, då krävs stadgar. Vilka ska sitta i styrelsen? Ja, då krävs det några som brinner för detta, och också har möjlighet att lägga ner ideell tid för att få allt att fungera praktiskt!

När kompasskursen är bestämd behövs ett konstituerande årsmöte, konstituerande styrelsemöte. Även en hemsida, som dessutom ska ha ett innehåll. Bankkonton och ekonomiskt redovisningssystem inte minst, för att revisorn ska bli nöjd 🙂

Det viktigaste är förstås Ni – medlemmar, eller presumtiva medlemmar! Ni måste ha möjlighet att kunna registrera Er, betala med mera – ett system för det behövs. Dessutom självklart ha möjlighet att göra Er hörda, så styrelsen får bra input, så att arbetet drivs åt rätt håll!

Nu är vi i princip administrativt klara! Vi har valt en modell med ganska låg medlemsavgift (200 kr), för att många som vill vara med är mestadels sjukskrivna. Därav har vi försökt, i allra möjligaste mån att vara snåla med utgifter och i vissa fall även valt gratislösningar. Dessutom har vi valt modellen att alla som vill bli medlemmar måste ha en e-postadress för att minska all administration för styrelsen, där vi även har miljöaspekten med.

Vi slipper nu skicka ut lösbrev till alla. Det gör att vi istället mer kan fokusera på vårt viktiga uppdrag – att diagnostik och behandling inom svensk sjukvård ska vara den allra bästa!

Välkomna till den nya hemsidan – och dela på!

http://fsi-sverige.se/

Mats Lindström
Ordförande
Föreningen för Svårdiagnostiserade Infektionssjukdomar
Kontakt: styrelsen@fsi-sverige.se

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Lilly Bergheim

  Det blir bare mer og mer spennende å følge deg og ditt arbeide her fra Norge, Mats! 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Ammie

  Hoppas nu att de nya förening kan påverka ..tänk om jag skulle få uppleva mina sista år utan smärta ..vore ju fantastiskt. Ja jag vet förändring tar tid ..levt med smärta 33.5 år nu och var 25 år när det började så kanske kanske. Nu kör vi !

  Gillad av 1 person

 3. Gunela

  Heja heja Mats! Ser verkligen fram emot föreningens arbete. Tror att ni kan göra mycket för oss som ofta känner en hopplöshet och förtvivlan.
  Tack! ❤

  Gillad av 1 person

 4. Christina Wicklund

  Tack Mats för allt arbete du lägger ner, du är beundransvärd, hoppas nu att den här föreningen får många medlemmar som kan stötta ert arbete. Tack än en gång❤️
  Christina

  Gillad av 1 person

  • Tack själv.! Även jag hoppas givetvis på det. Det är så mycket mer som behöver göras. Vi kan inte längre sitta och titta på och förlita oss på att det går åt rätt håll. Vi måste påverka i rätt riktning och med högre fart!

   Gilla

 5. Alma

  Heja Mats! Har självklart anmält mig om att bli medlem för att jag vill stötta det fantastiska arbete du gör, och såklart för att min största önskan är att bli frisk. /Alma

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: