Nu finns en säkrare metod för Borreliatest

Provoked urine pcr test
Dr. Klinghardt har utvecklat en ny säkrare metod för att kontrollera om man har borrelia. Det kallas för ”Provoked urine pcr test”. Det innebär att man under en timme utövar fysisk aktivitet innan ett urinprov lämnas.

Testet har mycket hög sensitivitet
Testet som Sophia Health Institute  i Washington nu använder är mycket tillförlitligt. Av 120 patienter med konstaterad borrelia har enbart 2 visat negativt provsvar. De flesta har även ytterligare en infektion som bartonella, babesia  eller anaplasma. Fördelen med testet är att man under behandlingen kan ta flera test för att se åt vilket håll det går. De allra flesta som varit infekterade av borrelia under lång tid behöver enligt Klinghardt behandlas i genomsnitt mellan 9 månader till 1 och ett halvt år.

Dagens tester är mer opålitliga ju längre tid man varit sjuk
Problematiken med dagens antikroppstest (exempelvis ELISA och Western Blot) är att ju sjukare du är i borrelia desto mindre chans att du får positivt testresultat då antikroppsbildningen minskar med sjukdomens framfart enligt Klinghardt.

Se intervjun med Klinghardt som publicerades tisdagen den 22 november 2016
https://www.youtube.com/watch?v=Uap80vHT_ek

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Annelie

  What 🤗 Detta är ju fantastiska nyheter!!
  Att vi är i stort behov av fungerande boreliatest är sant som det är sagt!
  😃👍🏻

  Gilla

 2. Rosita

  Perfekt Mats! Vet du om man kan skicka urinprovet för test?

  Gillad av 1 person

 3. Maria Bergman

  Wow va fantastiskt verkligen inte en dag för tidigt! 😀
  Tack för info Mats! 😉 ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: