3 av 4 i det Vetenskapliga rådet (FSI)

Som ordförande i Föreningen för Svårdiagnostiserade Infektionssjukdomar (FSI) är jag verkligen stolt över att vi kan presentera namnkunniga personer i vårt vetenskapliga råd.
Nu har inte mindre än tre medlemmar i det vetenskapliga rådet presenterats. Den sista presenteras i morgon. 

Mats Lindström

3-av-4
Dr. Leona Gilbert
Leona är en mycket erfaren ILADS-läkare och har publicerat många vetenskapliga artiklar om borrelia, inte minst om borreliabakteriens förmåga att ändra form och gömma sig bakom biofilm för att undkomma både immunförsvar och antibiotika. Utifrån hennes forskningsresultat, vid Jyväskylä Universitet i Finland, har hon tillsammans med sitt forskningsteam tagit fram ett helt nytt test som kallas för Tickplex. Det testar för över 20 infektioner samtidigt och kommer att släppas på marknaden i januari/februari 2017.

Dr. Armin Schwarzbach
Armin är ILADS-läkare och specialist inom laboratoriemedicin och VD för ArminLabs, Augsburg, Tyskland. Tidigt specialiserade han sig inom laboratoriemedicin och ytterligare inom infektion, mikrobiologi, immunologi, hematologi, klinisk kemi, endokrinologi och gynekologisk endokrinologi. Armin har över 30 års laborativ erfarenhet och sakkunskap inom laboratoriemedicin och biokemi.

Dr. Pol De Saedeleer
Pol är doktor inom farmakologi och därmed expert inom läkemedel. Han är även ordförande för ILADS Europa.
Läs mer här

Vill du bli medlem i föreningen, klicka här (kostar enbart 200 kr)

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

  1. Lotta B

    Detta är fantastiskt bra och känns hoppfullt för att komma snabbare framåt. Vi måste få större acceptans inom sjukvården för ME och patienterna måste få mycket mer hjälp med ingående tester och förslag på olika metoder för symptomlindring.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: