Kemisk obalans i kroppen kan leda till sjukdomar

ph
Kan kroppen vara sur trots att blodet är lätt basiskt? Svar ja

På flera hälsosidor kan man läsa om att felaktig kost och stress leder till försämrat immunförsvar och ökad infektionskänslighet. Problematiken är även att kroppen blir försurad, och i en sur kropp trivs tyvärr allt för många sjukdomsalstrande patogener samt även cancer. Även syresättning av kroppens celler och mitokondrier försämras, med lägre energinivå som följd. Allt verkar bli en ond cirkel.

Syra-bas balansen påverkar samtliga funktioner i kroppen. Därför borde många symtom och sjukdomar kunna påverkas positivt av att balansera kroppens pH-värde, om det är i obalans.

Vad är rätt balans?
PH-värdet mäts på en skala från 0-14 där 7 är neutralt. Högre värde är basiskt och lägre värde är surt. Kroppen mår bättre vid lite högre basiskt värde än vid för låg surhetsgrad.

Kroppen strävar efter att bibehålla pH-värde 7.35-7.45 i blodet. Det måste hålla samma pH-värde och kroppen gör allt för att bibehålla detta svagt basiska pH-värde, ibland genom att kompensera med att ”ta” mineraler från skelettet. Så trots att pH-värdet är bra i blodet kan kroppen i övrigt vara sur och froda kroniska sjukdomar som smärta, allergier, trötthet med mera. Det kan då behövas basbildande stöd, inte minst mineraler för att inte bara blodet ska neutralisera sig, utan även kroppens vävnader och organ.

Sjöar, skog och mark behöver ibland ”basas”
För att motverka försurning och minska risk för sjukdomar och hot mot djurliv behöver pH-värdet ibland balanseras upp i naturen. Man tillsätter då mineraler i olika kalkföreningar, bl a kalciumkarbonat. Det kan vara så att även människor kan behöva dessa tillskott om man inte har full koll på näringslära och basisk kost.

”Ät dig frisk”, är kanske inte ett begrepp som jag står fullt bakom när det gäller de sjukdomar jag intresserat mig mest för, men visst har det stor betydelse vad man stoppar i sig.

Att testa sitt eget pH-värde i kroppen
Ett sätt att kunna kontrollera sin pH i kroppen på ett enkelt sätt kan ske genom så kallade pH-remsor, som kan köpas för runt hundralappen på många ställen. På Haninge kiropraktiker kliniks hemsida kan man läsa om referensvärden och hur man går tillväga för att göra ett eget självtest.

PH-värdet ska testas före frukost i både saliv och urin
Ph i saliv ska vara högt (7 eller högre) och i urin lågt (6.5 eller lägre), för urin blir man av med och därmed även det sura.

Om pH-värdet i saliven är lägre än 6,8 är personen alltid försurad oberoende av urinens pH-värde.

Om pH-värdet i saliven är 6,5 eller lägre samtidigt som pH-värdet i urinen är 6,5 eller högre är personen allvarligt försurad. Njurarnas förmåga att kompensera och filtrera ut syrorna är då mycket dålig och syrorna stannar kvar i kroppen med stark belastning som följd.
Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. barbroatudden

  Detta skall jag pröva. Återkommer med resultat. Tur att du finns och kommer med olika infallsvinklar. Så här skulle läkare arbeta, inte bara skriva ut en ny burk med symtomlindrande medicin. Det blir man ju inte frisk utav!!

  Gillad av 1 person

 2. Superspännande Mats. Tack för att du delar med dig.

  Gillad av 1 person

 3. Anita Söbye

  Bifogar en länk sid 28 och framåt beskriver syra bas förhållanden i olika tillstånd ,läs gärna kapitlet om förgiftning där är syra balansen en viktig del,sen kan man fråga sig skillnaden på biologisk förgiftning och kemisk förgiftning, ..denna länk är Läkarens bibel …

  Gillad av 2 personer

 4. Anita Söbye

  @barbroatudden … Själv hackar jag ca 6 färska vitlöksklyftor som jag sväljer ner med halv flaska färskpressad citron och en massa C- vitaminer, det gör jag varje dag ,ibland har jag slarvat och det märks ganska omgående , och det är inte bakterierna jag behandlar bara deras gifter som finns i blodet, det kallas toxemia. Vitlök var en del av behandling av infektioner jämte olika sorters vitaminer förr i tiden, prova i början vill man verkligen kräkas men till slut vänjer man sig

  Gillad av 2 personer

 5. Sandra

  Var köper man dom där så man kan kolla? Kan man beställa dom?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: