Om min fru Claudia

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Emmeli

  Önskar så hett att vi får vård i Sverige NU! Jag lider galet mycket av lyme och dess kumpaner. De försöker ha ihjäl mej och jag står rätt maktlös och tittar på…. med ME/CFS o fibro…. o ännu värre för ett mammahjärta är att mitt barn är fött med borrelia och har fått egen påfyllning flera gånger. Inte förstod jag att den förskräckliga huvudvärken han hade under lång tid troligen var borrelia. Jag visste inget om det då. Nu vet jag mycket men kan inte och har inte råd att göra nåt åt det. Jag har snart slut på uppslag vad man kan testa och bli hjälpt av. Jag har testat allt utom antibiotika…. o jag blir bara sämre o sämre, sonen lika så….
  Tack Mats för att du orkar och engagerar dej så mycket för att hjälpa.
  Kram (fast jag inte känner dej) 💗 Emmeli

  Gillad av 1 person

 2. barbroatudden

  NU!

  Gillad av 1 person

 3. Karolina Lann Vallin

  Jag ser vad Emmeli skrivit ovan och lider med henne. Min dotter Emmalina, snart 13, fick Borrelia när hon var 6 år. 2 veckors antibiotika och direkt därefter kom värken. Hon härdade ut med värk i fyra år innan kroppen bröt ihop. Nu har hon sedan två år levt i ett helvete. Konstant värk i musklerna och konstant migrän. Hon äter antibiotika sedan drygt ett år. I början såg vi viss förändring, men nu vet jag inte. Hon orkar lite mer. Jag instämmer i allt som sades i filmen. Prestigen är så stor. Jag har konfronterat hennes neurolog och frågat om prestigen verkligen kan vara viktigare än en 12-årig flickas liv. Tyvärr verkar det vara så.

  Gillad av 2 personer

  • Casper

   Läkarna vill skicka ”besvärliga” patienter på psykologiska analyser. Jag anser det är precis tvärtom. Det är läkarna som borde analyseras, inte patienterna.

   Gillad av 1 person

 4. affabro

  Tack Mats för ett bra muntligt inlägg i denna viktiga fråga om kronisk Borrelia.
  Du talar med ett personligt patos och egen erfarenhet, samt idoga efterforskningar och samtidigt med viktiga kontakter och kontaktnät som stöd
  Jag vill citera och fokusera på det du säger om att kunskapen om att fästingburna sjukdomar verkar vara i ett starkt utvecklingsskede Internationellt och att det kommer nya studier på löpande band.
  Jag vill särskilt betona och citera dig i denna mening: ”I Sverige ligger fokus fortfarande på gamla testmetoder och befintliga behandlingsrekommendationer som har mycket låg evidens”
  Detta faktum, tycker jag borde bidra till åtgärder så snart som möjligt om vi inte i Sverige helt skall tappa ansiktet, bara för att det gått prestige i frågan.

  I min värld betyder det att Sverige i det här avseendet, inte ligger i framkant som många av oss gärna vill tro.

  Gilla

 5. Claes Hallgren

  Lundborgskliniken i Sävedalen Gbg, Frekvensmedicin, hjälpte min kamrat. Även Ionosil silvervatten är effektivt, likaså MMS ,() sök på mms Jim Humble, ). Han sökte hjälp på flera vårdcentraler i 4år men ingen hjälp, mot borrelian. Tyvärr har de flesta människor en övertro på läkare. Har själv fått mitt liv förstört av läkare.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: