God effekt av intravenös C-vitamin mot EBV

IV Drip
Bildkälla

Intravenös C-vitamin minskar antikroppsnivån av IgG
Vid en studie administrerades intravenös C-vitamin för 218 patienter med Epstein barr-virusinfektioner. 178 patienter uppvisade förhöjda halter av IgG (intervall 25-211 AU) och 40 visade förhöjda nivåer av IgM (intervall 25-140 AU). De flesta av dessa patienter hade diagnosen kroniskt trötthetssyndrom.

Resultat
Forskarna kunde visa att hög dos av intravenöst C-vitamin hade en positiv effekt på varaktigheten och minskning av virusnivåer.

I en typisk patient som hade höga IgG-titrar (130 AU) vid början av behandlingen hade efter 13 behandlingar med intravenös C-vitamin (25 gram ) 25 AU.

Tyvärr undersökte inte studien patienternas mående.

Min slutsats
EBV är ett av de virus som anses vara den vanligaste orsaken till insjuknande i ME/CFS. Att påvisa aktiv infektion av EBV i Sverige är mycket svårt då det är ett herpesvirus som kan reaktiveras. De flesta människor bär på detta virus latent. De allra flesta insjuknar i det som barn. Vid första smittotillfälle brukar normalt IgM vara utom referens, men inte alltid vid reaktivering.  Då är det IgG man måste titta på – en fyrfaldig höjning brukar tala för en reaktiverad infektion, men tyvärr inget man mäter i Sverige.

Hur som helst är det intressant att intravenös vitamin C har effekt mot EBV-infektioner som, vad jag tror, kan vara kronisk hos en undergrupp av patienter med ME/CFS.
Studie i fulltext

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. affabro

  Ditt konstaterande:” Hur som helst är det intressant att intravenös vitamin C har effekt mot EBV-infektioner som, vad jag tror, kan vara kronisk hos en undergrupp av patienter med ME/CFS.”, är tillräckligt intressant!
  Vi behöver en oskadlig, effektiv och bredspektrad behandling, som sannolikt även ur ekonomisk behandlingssynpunkt kan vara effektiv.
  En helhetssyn på infektionssjukdomar tycker jag därför bör prioriteras.

  Gillad av 1 person

 2. Great reading thiis

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: