Jag har skrivit på – gör det du med!

Jag delar mer än gärna Andrea Reichs petition. Barn är det viktigaste vi har!


Skriv på här

Barndiabetes – Diabetes typ 1:
Diabetes typ 1 är den överlägset mest allvarliga, dödliga och obotliga sjukdom som drabbar barn och ungdomar i Sverige. Det finns 8000 barn i Sverige med daglig livsuppehållande vård. Dödligheten är redan i unga år kraftigt ökad, ingen bot finns! De flesta barnen blir ändå stora, det finns omkring 50 000 vuxna i Sverige med sjukdomen.

Varje år insjuknar ytterligare 800 i Sverige
Vem som helst kan drabbas, när som helst, även vuxna. Orsak? Ingen vet!

De insulinproducerande cellerna i bukspottkörteln slås ut av kroppens egna immunförsvar. I dagsläget är det okänt hur man ska hejda den skadliga processen eller få igång någon form av insulinproduktion igen.

· Det behövs över 2000 insulininjektioner per år för att må bra.
· Det behövs över 3000 blodprov per år för att ha kontroll.
· Varje matintag måste beräknas för att hålla balansen.

Ett ”trasigt” organ i kroppen ersätts av mänsklig yttre handpåläggning dygnet runt resten av livet…

Sverige är näst vanligast i världen när det gäller Diabetes typ 1, bara Finland har fler drabbade.

Postkodlotteriet, det är dags nu!
Alla de Svenska folksjukdomarna är representerade som förmånstagare hos er. Diabetes typ 1 behöver ert stöd också. För att ge de drabbade barnen och vuxna hopp för framtiden behövs det stora anslag till forskning.

År 2015 fick Barndiabetesfonden in c:a 12 miljoner, de flesta pengarna kom från familjer och anhöriga till de drabbade, barnen som själva pärlar, pantar flaskor och anordnar insamlingar för att de hoppas kunna förändra sin tillvaro.

Tyvärr följs Diabetes typ 1 av fördomar och okunskap, det finns en skamstämpel från förr som fortfarande sitter kvar. ”Lyxsjukdom”, ”Självförvållat”, ”För mycket sött!”… Inget av det är sant!

Till ansvariga på Postkodlotteriets välgörenhetsavdelning:
Visa att Ni är mer upplysta och gör det som behövs för att ändra historien för Diabetes typ 1 i Sverige!


Startades 2017-02-04
Startades av: Andrea Reich
andrea.r@live.se

Skriv på här

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: