Dr Kenneth Sandströms läkarlegitimation är återkallad 

Kenneth Sandström, även kallad Dr X, får inte längre verka som läkare
Förutom att han hjälpt många att återfå sin hälsa genom att följa de bästa behandlingsrekommendationerna, har han även fått ett symbolvärde som inte är allt för obetydligt. Han symboliserar möjligheten att få adekvat behandling för vektorburna infektioner i Sverige.

Han hjälpte min fru, som nu har lämnat rullstolen.
dalarna

Han har hjälpt många, inte minst Leia, ett inlägg som lästs av närmare 50000 personer.

Svensk doktor räddade livet på Leia 6 år
Leia 5

Flera patientföreningar verkar nu för att Kenneth ska återfå legitimationen!

Läs mer på föreningens hemsida genom att klicka här

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Lillemor Essen

  Vart är Sverige på väg? Hur kan man låta den ende läkare, som har kunskap och erfarenhet att behandla dessa förskräckliga sjukdomar som fästingen har med sig, bli av med sin legitimation? Vill man att folk ska fortsätta att vara sjuka? Nu närmar vi oss våren och jag tänker med fasa på alla nya infektioner som det kan innebära. Varför är alla läkare så tysta? Är det ingen som vågar ställa upp för dr X?

  Gillad av 1 person

 2. Irene Skogsberg

  Helvete!
  Där försvann möjligheten för många kroniskt sjuka att få behandling och tillfriskna. 😱 😥
  Så om några månader är jag ett vårdpaket igen. Dement och med terminalvård.
  Dags att planera in mitt självmord i tid. Medans jag klarar det. Vanvårdad och svårt undernärd vill jag inte bli igen.

  Gillad av 1 person

 3. Irene Skogsberg

  Finns det något vi kan göra? Hur får vi våra protesterande skrik hörda?

  Gillad av 1 person

 4. Ammie

  Sorgligt. Sverige styrs av ett gäng korrupta sjuka penninggalna människor som är totalt hänsynslösa 👹

  Gillad av 1 person

 5. ajader

  Ååh… 😔

  Gillad av 1 person

 6. Casper

  Det samma hände i Finland. Vår enda läkare som fördjupat sig i CFS, Olli Polo, måste avsluta sin klinik efter starka hotelser från läkarorganisationerna. Man börjar ju fråga sig var felet för sånt här egentligen ligger…

  Gillad av 1 person

 7. Susann Aronsson

  Detta är katastrof ……Finns ingen som kan ersätta Min Kennet Sandströnm

  Gillad av 1 person

 8. Jag är så otroligt tacksam över att Kenneth räddade Leias liv, kommer aldrig kunna tacka honom nog för detta. Att han straffas för att han räddar liv är för mig både chockerande, beklagligt och otroligt provocerande. Han borde hyllas, att han vidareutbildar sig och tar till sig internationell forskning i ett ämne där andra läkare helt har tappat greppet, gett upp eller blundar. Jag är så ledsen för Kenents skull, och alla sjuka där ute. Och all skam till svensk sjukvård, och beslutsfattare som återkallar hans leg. Ni vet att ni gör fel, ni vet att han räddar liv, ändå gör ni såhär. Vad är det som styr er egentligen? undrar jag.

  Gilla

 9. Patrik Saikkonen

  Mycket tråkigt. Utvecklingen går baklänges. Det kommer att visa sig att Kenneth gjorde helt rätt som står upp för de sjuka som alla läkare borde göra.

  Vad är syftet att jobba inom vården om man bara rycker mattan under fötterna på sjuka människor.
  Det är skamligt det som skett. Men inte förvånande tyvärr.

  Jag har fått lösa mina hälsoproblem helt på egen hand och det skapar stor bitterhet när samhället inte gör någonting. En rationell individ hjälper då inte tillbaka till systemet framöver.
  Systemet kväser ut oss som faktiskt vill jobba och bidra.
  Under all kritik och inte värdigt ett fungerande samhälle.

  All eloge till Kenneth som faktiskt gjort det som är rätt och inte sålt sin själ till ett system som inte fungerar och är ruttet.

  Gilla

 10. Ingela S

  Ja vad styr egentligen?

  Vilka är hjärnorna , undrar man?
  Tyvätr så verkar det snedvridna synsättet manifesteras inom vissa nätverk,
  i samtalsrum och möten dit vi inte kommer in.

  Undrar om det finns någon plan med detta?

  -Smygande frånfall av befolkningen ??

  Gillad av 1 person

 11. Helena Nyström

  Ett tyvärr våntat men helt syniskt o galet beslut. Hur kan jag stötta?

  Gillad av 1 person

 12. Ann Christine Karlsson

  Den bästa läkare jag någonsin träffat.
  Så fruktansvärt orättvist och idiotiskt beslut som drabbar många patienter. En läkare svår stt ersätta.
  Beslutet stt dra in hans legitimatin mer prestige än förnuft. Skäms socialstyrelsen!

  Gillad av 1 person

 13. http://www.autism.se/skola

  Handlar det om riskerna med ökad förskrivning av antibiotika?

  Gilla

 14. Ulrika Nygren

  Handlar det om riskerna med ökad antibiotikaanvändning?

  Gillad av 1 person

 15. Agnetha Nilsson

  Jag tror att Läkemedelsverket och till viss mån läkarna vill inte att vi ska bli friska för då förlorar dom en helvetes massa pengar .
  Det är vad allt detta handlar om PENGAR PENGAR vi människor ska inte bli friska . Detta är min känsla …

  Gillad av 1 person

  • Så kan det vara. I detta fall tror jag mer om att det handlar om prestige. Det finns generellt sett två läger om vad som gäller avseende Lyme disease och hur det ska diagnostiseras respektive behandlas då människor burit på infektionerna länge.

   Gilla

 16. Karin Goldring

  Det är ett märkligt, men inte förvånande, sätt att behandla en läkare som har hjälpt så många. Han hör till ett fåtal läkare, som har brytt sig mer om sina patienter är ett regelverk, som hindrar människor från att bli friskare.
  Och – de låter en mängd läkare, som skriver ut en massa skit fortsätta med sina ”behandlingar”. Det hela är så fruktansvärt FEL!
  När ska den svenska läkarkåren göra sig fri från läkemedelsbolagen och börja ställa diagnoser istället för att förskriva en massa symptomlindrande mediciner? Men det är såklart enkelt att skicka recept, det kostar inte läkarna något, vilket det gör när de remitterar till undersökningar och provtagningar.
  Sverige – ett underutvecklat land där man hellre stoppar huvudet i sanden än att ta fram sitt civilkurage. Det borde vara många läkare som står upp på hans sida och obstruerar mot alla dumheter.
  Arg? – Nä, bara frustrerad, ledsen och heligt förbannad.

  Gillad av 1 person

 17. Ingela Hulth

  Så ledsen för Kenneths skull och alla sjuka. Man tror att man har ett bra skydd när man bor i Sverige och blir sjuk men så är fallet inte med vissa sjukdomar. Vet just nu inte alls hur jag ska orka vidare i detta som jag fått stor hjälp och stöd av Kenneth i. Ledsen och så besviken på svensk sjukvård och sjukvårdspolitiken.

  Gillad av 1 person

 18. Ullabritt Hellström

  Han är en läkare som jag litar på.

  Gillad av 1 person

 19. Ulla Gullbärn

  Så typiskt Sverige! Han är inte ensam om detta vansinniga beslut. Tänker på Erik Enby som det nu går en film om, som lite ”kompensation”. ”Hälso- Lasse” är ett annat ex. som har hjälpt massor. Tack Mats Lindström för info. Du är också värd massor när man inte får gehör hos någon läkare.

  Gillad av 1 person

 20. Ulla

  Vad har han gjort för fel??? var kan man läsa om det?

  Gillad av 1 person

  • Enligt SVT har 13 patienter fått Rifampicin som i Sverige i huvudsak används mot bakterien TBC. En av dessa 13 blev sämre och hade ämnesomsättning sjukdom. Men man Kan även läsa i en artikel att hon sedan fick diagnos Fibromyalgi.

   Enligt flera internationella lägare är Rifampicin verkningslöst mot bartonella, men även mot borrelia i persisterande form.

   Hur som helst anses han inte ha följt svenska behandlingsrekommendationer som tyvärr inte fungerar på de som gått.med infektionen länge.

   Principen verkar i huvudsak fått råda.

   Jag har dock ännu inte läst sakskälen för återkallandet. Jag med flera läkare och forskare ska gå igenom det noggrant.

   Gilla

 21. Tommy Mårtensson

  Har någon avlidit av Dr X behandling? Om inte, varför ska han straffas? Varför straffas inte de läkare o kliniker vars patienter avlidit en månad efter att ”blodförtunnande” satts in vid förmaksflimmer är för mej en gåta. Men som vanligt flyttas då focus från medicineringen och behandlingen till att det är patientens fel.

  Gillad av 1 person

  • Nej, ingen har avlidit. Såvitt jag förstått är det en som blev tillfälligt sämre under behandling. Men jag har inte alla fakta och kan därför enbart spekulera av det som hittills framkommit offentligt. Det verkar vara att en antibiotika som i huvudsak är till för TBC som använts på 13 patienter som är huvudorsaken Jag har inte läst sakskälen för återkallandet men av det som hittills framkommit har en tillfälligt blivit sämre, med reservation till dess att vi alla vet mer.

   Aktuell antibiotika, Rifampicin, används frekvent mot bartonella av flera ILADS-läkare. Även mot Borrelia i persisterande form. Då i kombination med Doxycyclin.

   Det är mycket riktigt ett starkt antibiotikum men ska krävs kortare behandlingstid.

   Gilla

 22. Uffe kleist

  Detta är helt otroligt hur det svenska behandlingssystemet fungerar, i dag kommer ingen läkare att våga sticka ut och behandla med något som inte står i böckerna. Har träffat Kenneth många ggr då han haft behandlingsmotaging hemma hos sig förr i vår by. Här har han hjälpt flera som haft problem med borrelia symptom och kunnat få rätt medicinering. Nu förlorar läkarkåren en person med ett stort kunnande, kompetens och gediget intresse för denna typ av sjukdomar. Det är en skam att detta har fått ske och jag hoppas att får sitt läkarlegitimation tillbaka.

  Gillad av 1 person

 23. Anita Bergström

  Min bästa läkare som skötte min diabetes i många år. Saknar honom alltjämt.

  Gilla

 24. Pingback: Swedish MD suspended over Lyme disease care; patients bereft – Ny Med Times

 25. Carina Brändström

  Jag blir mörkrädd utan honom hade jag förmodligen inte kunnat skriva detta. En räddare när vårdcentralen lämnade mig utan hjälp. Vad kan jag göra för att stötta honom.

  Gillad av 1 person

 26. Andrew

  Kan vi få stöd från EU lagar?

  Gillad av 1 person

 27. Sandra S

  Vad är det frågan om??? Och vad kan vi göra för att hjälpa Kenneth? I mina ögon är han en hjälte av stora mått! Han har gett mig och min man livet tillbaka, det finns inget vi inte gör för honom. Är det ingen politiker som fått upp ögonen för detta? Är det troligt att han får läkarlegitimationer tillbaka?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: