Gästinlägg som handlar om Dr X

Mitt namn är Jenny och även jag har behandlats av Dr Kenneth Sandström för en besvärlig twarinfektion och en borreliainfektion. Jag känner nu att jag vill göra allt som jag kan för att ställa upp för Kenneth och alla de som lider utav samma sjukdom som jag. Jag kan inte med ord beskriva den tacksamhet jag känner för Kenneth som hjälpt mig i min jobbiga situation. Vad skulle jag ha gjort utan honom ? Skrämmande tanke.

Troligtvis har jag lidit utav mina infektioner långt innan jag fick det på papper. Många gånger hade jag uppsökt olika läkare för en rad jobbiga symtom såsom andningsbesvär, smärta i lungorna, extrem trötthet, muskelsvaghet och en fruktansvärd hjärtklappning och hjärndimma. Ingen kunde komma på vad det berodde på, förutom en del problem med hormonerna, men det fick jag ju behandling för. Jag kände mig väldigt ensam och rädd, jag visste inte vilken väg jag skulle gå. Jag kände mig febrig och svag i princip varje dag, och jag kände hur mitt självförtroende kördes i botten. Jag kände mig inte som en riktig människa och klarade inte heller av att arbeta längre. Mina intressen fick stå tillbaka, även kontakten med vännerna.

Jag fick till slut kontakt med Dr Kenneth Sandström och jag har haft regelbunden kontakt med honom ett bra tag sen dess. Det har varit en tuff väg och än är jag inte helt bra, men mycket bättre. Det är en skam att Kenneth nu har förlorat sin legitimation och inte kan hjälpa mig och andra människor i liknande situation. Vad ska vi göra nu?

Jag känner en så stor tacksamhet till Dr Kenneth som hjälpt mig och stöttat mig i min resa. Jag har nu kunnat återuppta en del av mina intressen och har börjat att studera igen vilket var omöjligt för några år sedan. Många symtom har blivit bättre och jag har inte längre ont i lungorna vilket är oerhört skönt.

Jag känner en stor rädsla inför vad som ska hända nu. Hur ska jag kunna genomföra min sista och viktiga del i behandlingen? Jag är så arg och ledsen på systemet som dömer en läkare på felaktiga grunder. Det enda han gjort är att hjälpa människor i svåra situationer. Han har tagit sin läkarroll på yttersta allvar och faktiskt med tanke på resultaten lyckats bra, och det kan väl ändå inte vara straffbart?

Ibland kan man tro att de som bestämmer i det här landet inte vill att man ska jobba och må bra fastän de säger att de vill att man ska det. De säger att det inte finns tillräckligt med bevis för behandlingen, men kan man verkligen blunda inför det faktum att så många människor har blivit bättre av att ta antibiotika en längre tid? Inte bara i Sverige, utan i hela världen. Det kan inte vara en tillfällighet! Det pratas också om att man ska få ner antalet självmord i Sverige. Jag kan mycket väl tänka mig att många som inte får någon hjälp känner att de inte orkar längre. För man vill ju inte bara överleva, man vill ju leva också! Det kan ju vara så att man faktiskt bara har ett liv och det vill man ju göra till ett så bra liv som möjligt. Så, snälla systemet, låt läkare få ta sin läkarroll på allvar och hjälpa sina patienter, det tjänar man på i längden.

Jenny

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Emmeli

  ❤❤❤ jag är så helt enig med dej!! Hur kn någon som rädda liv, stora som små, bli straffad??? Jag är precis i den där livrädda ensamma situationen du var i…. fast nu utan möjligheten att kontakta Kenneth….

  Gillad av 1 person

 2. Ingela S

  Så fint skrivet Jenny

  Vi är många som drabbats i detta avlånga land, i Norge, Danmark … förut i USA, men inte längre tack och lov. För nu är det ILADS -kriterierna som råder -EJ ANNAT.

  Jätteskönt när man läser om de som hunnit bli mycket bättre, men obehagligt att tänka på hur den uteblivna nödvändiga fortsättningen på behandlingen kommer utveckla sig.

  Några äro helt ansvariga för hur det kommer gå nu fortsättningsvis.

  Det kommer ikapp dom som sett till att stoppa våra behandlingar mitt i känsligt läge.

  Låt rättvisan segra till slut

  Gillad av 1 person

 3. Christina

  Vem är Dr X? Vad har hänt?

  Gillad av 1 person

  • Den omtalade läkare i artikeln kallades tidigare Dr X då patienter inte ville avslöja hans identitet. Hälso och sjukvårdens Ansvarsnämnd i Örebro återkallade hans läkarlegitimation för tre veckor sedan. Skälen för beslutet anses av många vara osakliga och i vissa fall direkt felaktiga. Ärendet ska upp i förvaltningsrätten.

   Det handlar inte enbart om en läkare i detta fall. Ärendet är mycket principiellt viktigt för hur läkare ska få behandla vektorburna infektionssjukdomar. Ärendet bevakas internationellt av stora Lyme-organisationer; även media och flera experter.

   Gilla

   • Christina

    Hej, tack för svar. Då jag själv lever med smärta, men fått avslag på remissen med att få komma till smärt & Rehab så hänger jag inte med när det gäller sådana där läkare och ej heller hur de behandlar oss smärtpatienter.
    Som jag har förstått är Dr X alltså en bra läkare som verkligen bryr sig om sina patienter?
    Vi behöver sådana läkare….
    Ha en fin dag!
    Mvh/ Christina

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: