Vad är mest vetenskapligt (om borrelia)?

Att behandla med max 3 v eller att behandla till dess att man blir frisk?

Finns det vetenskapligt stöd för att alla med borrelia, oavsett svårighetsgrad, blir friska av max 3 v behandling? Svar: Nej

Finns det vetenskapligt stöd att alla med borrelia, oavsett svårighetsgrad, blir friska av längre behandling? Svar: Nej

Varför utgår det svenska medicinska samfundet från att enbart det första alternativet är det enda som ska gälla?

Varför tar man inte hjälp av den erfarenhet som visar att fler kan bli bättre av längre behandling, framförallt i de fall infektionen blivit mer komplicerad, oftast beroende på komplikation med samexisterande infektioner, lång tid från smittotillfälle till påbörjad behandling eller behandlingssvikt (felaktig medicinering eller för kort kur)?

Jag förstår inte. Kan någon förklara för mig?

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

  1. cathrine

    sikkert for at undgå overforbrug af antibiotika og resistens, etc – og fordi det er en dyr behandling at behandle i så mange måneder – det er også dyrt at folk ikke bliver raske men hvis der ingen beviser er….

    Gillad av 1 person

  2. Solveig Orosco

    Instämmer, det är inte vetenskapligt, det är inskränkt och visar på negativ inställning till forskning och utveckling och framför allt en negativ attityd till de som är sjuka.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: