Pall-protokollet

Ingen vet hur man ska behandla ME i tillfrisknande syfte. Det finns anekdotiska berättelser.  En del är mer intressanta än andra, även om egentligen inget protokoll innebär en garanti för den enskilde individen att må bättre. Risk finns att bli ännu sämre och ännu fattigare. Men, jag skriver ändå om denna man som i vart fall lyckades.

Professor Martin Pall vid Washington State University återhämtade sig från ME på 18 månader
Han har ägnat resten av sin karriär att förstå och behandla ME. Den grundläggande strategin: Att minska kvävelaterade fria radikaler genom antioxidanter.

Med detta som bakgrund genomförde Ingrid Franzon m.fl. en klinisk studie med 9 ME-patienter
De administrerades 4 olika kosttillskott under 8 veckor. En kraftig förbättring avseende de fysiska symtomen kunde konstateras redan efter 4 veckor. När det gäller förbättring av de psykiska symtomen minskade de men inte lika dramatiskt som de fysiska.
Forskarna ansåg att det var övertygande bevis för att Dr Pall hypotes och förslag till antioxidanttillskott var rätt.

Kosttillskotten som användes var
1. Q10 (CoQ-Gamma E med tokotrienoler & karotenoider )
2. Multivitamin (MVM-A )
3. En blandning med bl a mariatistel, grönt te, havtorn mm (FlaviNOx)
4. Omega 3 (Super EPA Fiskolja koncentrat)
Mer om dosering finns på studiens hemsida.
http://www.clinicaleducation.org/news/chronic-fatigue-responds-to-antioxidants/

Pall-protokollet  fulltext

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Ammie

  Spännande läsning. Jag är betydligt bättre och har ätit vitaminer och mineraler . Efter mätningar hos naturläkare har hon gett mig det jag haft störst brist av. Omega 3 har jag ätit i 1 år 2 om dagen men nu minskat till 1 …q 10 i 2 omgångar höjde min aktivitetsnivå …zink …b vitaminkomplex ..c vitamin ..magnesium osv
  Dessutom har hon vectorbehandling som jag fått 6 ggr . Äter inga mediciner längre efter sista behandlingen, det sista hon behandlade var urinblåsan och njurarna där fann hon bakterier , virus , amöbor , stenar . Har haft urinträngningar och sprungit på toa minst v2 timma dygnet runt och ätit massa olika mediciner mot trängningar. .inatt har jag sovit hela natten och inte varit på toa , wow .
  Nu jobbar vi med tarmarna , hade 3 olika magkatarrsbakterier och magsår , priset är en halv kopp kaffe om dagen , resten dricker jag pepparmyntte 1 mugg på dagen och 1 kopp kamomillthe på em. Har inte ont längre och ingen halsbränna. Och binjurar får hjälp av något litet piller. Detta har hjälpt mig ..jag är trött på kvällen och somnar mellan 23-24 istället för 03-04.30 och vaknar 07-08.00 och orkar vara uppe och klädd.
  Har stort hopp om att kunna bryta sjukersättning om nåt år eller tidigare och jobba igen.
  Ville vara dela med mig .

  Gillad av 1 person

 2. Åsa Berglin

  Har gjort hårmineralanalys. Fått tillbaka resultaten, som visar kvicksilverförgiftning i alla fält och att jag inte kan tillgodogöra mig näringsämnen. Mkt långsam ämnesomsättning, mag-/allergiproblem, binjureproblem, sköldkörtelproblem mm mm
  Allt beror tydligen på kvicksilvret (jag blev rejält förgiftad i början av detta århundrade – har sanerat,), som har gått in i, och fyllt cellerna, så det skall tas omhand genom vissa kosttillskott. De enda de visste om mig när jag skickade in analysen var ålder ock kön, men allt stämde ju så nu har jag köpt kosttillskott enligt listan. Jag ger det ett halvår innan jag hoppar på ngt annat ifall detta inte hjälper. Jag blev varnad för att jag under en tid troligen kommer att bli sämre, när kvicksilvret drivs ut…..

  Gillad av 1 person

  • Får jag fråga om du även har tagit blodprov för att konstatera kvicksilverförgiftning, även om jag vet att alla inte anser att dtt är 100% säkert pga att det kan vara bundet?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: