LDN fungerade till viss del i en pilotstudie på fibromyalgipatienter

Nypublicerad studie Luke Parkitny och Jarred Younger
Fibromyalgi (FM) är ett komplicerat tillstånd med flera symptom som övervägande drabbar kvinnor. Kronisk smärta på flera ställen i kroppen är det vanligaste av alla symtom.

Metod
I en pilotstudie fick 8 kvinnliga FM-patienter 8 veckors oral administrering av lågdos naltrexon (LDN). Medelålder på deltagarna var 46 år och de hade i genomsnitt haft diagnosen i 14 år.

Resultat
Forskarna fann att LDN var förknippat med minskad plasmakoncentration av Interleukin (IL) -l, IL-1Ra, IL-2, IL-4, IL-5, IL-6, IL-10, IL-12p40, IL-12p70, IL-15, IL-17A, IL-27, Interferon (IFN) -a, transformerande tillväxtfaktor (TGF) -a, TGF-p, tumörnekrosfaktor (TNF) -a och Granulocytkolonistimulerande faktor (G-CSF).

Studien ledde till en 15%  genomsnittlig minskning av FM-associerad smärta och en 18% minskning av övergripande symtom.
Källa

Liknande resultat har setts i en studie från 2013 där även Younger var en av forskarna
Källa 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: