Skicka in videos och bilder till #Bedfest senast den 30 april

believeme
Inför ME-dagen den 12 maj

#MEAction kommer att lansera en virtuell konsert kallad #Bedfest med start den 6 maj för att visa upp hur det är att leva med ME/CFS. Detta sker för att uppmärksamma den efterföljande internationella ME/CFS-dagen den 12 maj. Samma dag är även internationell dag för Fibromyalgi och sjuksköterskor till minne av Florence Nightingale, den första moderna sjuksköterskan, som föddes den 12 maj 1820 och insjuknade i 35-årsåldern i en ME-liknande sjukdom.

Presentationer kommer att ske genom att visa upp videos med sång, tal, poesi eller tysta uttryck. Du kan även själv skicka in ditt bidrag senast den 30 april.

Remix av Believe Her
Även musikvideon Believe Her med Kaeley Pruitt-Hamm (som FSI sponsrar) kommer att kompletteras med bilder eller filmklipp på upp till 5 sek på ME-sjuka som ligger i sängen med skyltar ”#BelieveME” eller ”#BelieveHer”.

För er som vill vara med i Kaeleys musikvideo kan låta någon ta ett kort på er (i sängen) där ni håller i exempelvis en ljus kartongbit med någon av ovan två texter. Även detta ska skickas in senast den 30 april.

Maila ditt bidrag till denna adress:
bedfest@meaction.net

Läs mer här

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

  1. Birgitta Palén

    Mats!
    Tack. Ditt engagemang och din djupa kunskap kring denna ”disease from hell” är fantastisk! Blir så rörd. Att även synliggöra och , såsom du gör, vidarebefordra genom en ”bedin” 👍

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: