England: Simtee 32 drabbades av borrelia och får nu behandling i Tyskland


Trots fästingbett tog det ett år innan diagnos

Simtee blev biten av en fästning 2015. Ett par månader senare utvecklade hon influensaliknande symtom, hjärtklappningar och en stickande känsla så att hon misstänkte en stroke. Läkaren visste först inte vad det var. Efter ett år av tester fick hon veta att hon hade lyme disease, bakteriella infektioner som leder till extrem trötthet och neurologiska problem.

I ett försök att bli bättre har hon nu begett sig till Tyskland för att få behandling då hon inte får adekvat behandling i England.
Läs hela inlägget i Huffpost Lifestyle

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: