Svenskt företag har upptäckt att en viss typ av hormonbehandling via nässpray har god antiviral effekt

oxytocin
Immune System Regulation
(ISR) är ett svenskt företag som bygger på innovativ forskning inom området immunterapi. Företaget har fokus på forskning i syfte att utveckla nya läkemedel för botande behandling av virusinfektioner.

ISR har nu funnit ett antiretroviralt läkemedel med god effekt
En fas IIa-studie som genomfördes i Sydafrika under perioden 2013-2015 omfattade 26 manliga HIV-infekterade patienter som behandlades med nasal administration av GnRH-agonisten Buserelin under 4 veckor. Patienterna följdes sedan under ytterligare 4 veckor för analys av säkerhetsdata och effekt på bland annat virusnivåer och på immunsystemet.

Behandlingen under 4 veckor resulterade i en signifikant sänkning av virusnivåerna och en signifikant effekt på immunsystemet (bibehållna eller ökade CD4 och CD8 nivåer). 4 veckor efter avslutad GnRH-behandling fortsatte virusnivåerna att signifikant sjunka samtidigt som de signifikanta effekterna på immunsystemet bibehölls och signifikant förstärktes. Inga allvarliga biverkningar kunde observeras under den 8 veckor långa studieperioden.
Läs mer

Samband med Cetrorelix? Det som hjälpte mot RA bara på några dagar…
En del av er kanske kommer ihåg TV-programmet Skavlan där Anita Kass i en intervju berörde många stort då hon under flera år sökt efter en lösning att kunna medicinera RA på ett bra sätt. Hon kunde i TV-programmet demonstrera att en med svår RA blev bättre bara på några dagar med Cetrorelix.  Hon har nu sålt sin forskning till ett japanskt företag för 800 miljoner norska kronor. Det borde innebära att detta är intressant, eftersom pengar styr…

Jag vet inte om man kan sätta något samband här då det ena läkemedlet (Buserelin) är en agonist och det andra (Cetrorelix) är en antagonist till GnRH, men något med hormonerna har det att göra. Jag har tidigare varit i kontakt med en gynekolog som jag känner och menar att Cetrorelix först verkar som en GnHR-agonist i kroppen men övergår sedan till en GnHR-antagonist. Det kan därför finnas vissa likheter, med viss reservation, då just detta är överkurs för mig.
Läs mer

Buserelein används i Sverige mot Endometrios men kanske även kan användas mot en undergrupp av ME och andra diagnoser med framgång?
Det är ju ingen hemlighet att orsaken till ME/CFS oftast beror på virus. Därför är detta av särskilt stort intresse. Det finns även många olika teorier att olika virus, även retrovirus, är bakomliggande orsaker till olika autoimmuna tillstånd. Spännande!

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

  1. affabro

    Det vore då väl om det kunde komma upp något som kunde ge en så pass snabb lindring om det bara kunde komma igång med en biomedicinsk forskning om det kunde finnas tillräckligt med påtryckningar ifrån grupper och patienter – men allt går så sakta för dem som lider.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: