TICKPLEX verkar tillförlitligt enligt omfattande studie – När ska Sverige intressera sig?

FSI har förmånen att få ge förhandsinformation om studien om TICKPLEX – testet som i sin premiumversion söker efter 20 olika mikrober samtidigt. Läs gärna om nyheten på nyhetssidan:

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. pege63

  Sverige ligger efter på flera områden, utomlands skriver man hur långt fram Sverige ligger? Men då undrar ju man inom vadå, det tycks ligga avundsjuka och prestige som hindrar att det når ut till den riktiga allmänna vården.

  Gillad av 1 person

 2. Marie

  Hur går man tillväga för att testa med Tickplex? Kan man beställa och skicka någonstans?
  Alla instanser borde vara intresserade av nya testformer.! Det lidande som människor utsätts för med de undermåliga tester som används är rent barbari och kommer att gå till historien som en av de största medicinska skandalerna!

  Gillad av 1 person

  • FSI kommer gå ut med konkret information inom kort.

   Flr övrigt tar det lång tid innan svensk sjukvård kan validera nya tester. Men om det fanns några ansvariga i Sverige som inser att juste detta med vektorburna infektionssjukdomar är ett utvecklingsområde så borde de ”hänga på låset” och intressera sig för Tickplex.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: