Läkarna har en svår uppgift

FK bild

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Detta är en tickande bomb ….som våra politiker inte vill förstå .
  Våra politiker pratar och pratar ….det låter så fint ….men vad händer ?
  Deras statistik med fina staplar betyder tydligen mer än folkets hälsa .
  Vem blir frisk av ekonomisk stress ?
  Med piska botas ingen .

  Gillad av 1 person

 2. Ingela S

  Tyst utrensning

  Vi kostar :((

  Gilla

 3. Anita Söbye

  ..men vad gör vi för att påverka Politikerna? … Där brister vi ..då det är vi som är sjuka 1 klagar Jag får problem om vi är 20 000 som klagar då får De problem..

  Gillad av 1 person

 4. Tant Pia

  Det här är så sjukt. Samtidigt som man bäddar för en sjuk vård så sätter man ett mål som med dagens brist på vård är ouppnåelig. Förmodar att de centrala aktörer som avses är privata aktörer som kommer att använda en kombination av hot och peppning vilket inte kommer att fungera. Idag utförsäkras psykiskt sjuka på löpande band för att köerna är för långa. Kroniskt sjuka verkar det inte finnas tillräckligt höga förtjänster på varvid satsning görs inom andra områden istället. Försäkringskassan kontrakterar läkare för utredningar om sjukdomar där de helt saknar kompetens. Det kanske blir så här när vården skall bedrivas. planeras, ledas och skötas av människor som helt saknar eller har minimal medicinsk utbildning. Ledaregenskaper, effektivitet, centralisering och besparingar väger högre än kunskap om sjuk och friskvård.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: