Svårt Borreliasjuk på väg till Bryssel

Här kommer ett läsarbrev från en person som vill kalla sig för Sara. Många vet vem hon är, varför hon vill vara anonym. Hon har diagnoserna ME, Fibromyalgi och IBS. Enligt tyskt laboratorium har hon late stage Lyme disease + co-infections. Jag återkommer med rapporter om hennes behandling och mående löpandes.
sara
Bild på Sara från Himmunitas kliniken

För en vecka sedan skrev Sara detta
I morgon åker jag till Bryssel för behandling hos KDM/Himmunitas. Jag är så dålig att jag måste transporteras liggande, med syrgas. Min pappa (som fyller 70 år på fredag, och bypass opererades för 6 månader sedan) ska ta hand om mig där, skjutsa mig till och från kliniken etc. Vi tvingas alltså lämna landet som delar ut Nobelpriset i medicin för att jag förvägras livsnödvändig sjukvård här (!)

IV antibiotika + Myer’s cocktails (närings infusioner) är den preliminära behandlings planen. Får veta mer nästa vecka. Sist jag var utanför min bostad var drygt 4 månader sedan, hos Dr X.

Jag är så rädd så jag skakar och gråter varje dag i min ensamhet, detta är helvetet på jorden. Jag klamrar mig fast vid hoppet, hoppet att KDM kan hjälpa mig. Wish me luck please 🍀

Kramar
Sara

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Ja vår svenska sjukvård har mycket kvar att önska…. 😦

  Gillad av 1 person

 2. pege63

  Det måste ju gå under psykisk misshandel detta, inte värdigt för en välfärdsstat!

  Gillad av 1 person

 3. Söta lilla Sara, jag önskar dig all världens lycka till, din pappa också. Jag är glad att det finns något mer kvar att pröva, din pappa är nog starkare nu efter behandling av hjärtat, bra att han har upplevt det så han inte behöver undra vad/ om/ hur/ det ska kännas, slippa lite av den oron. Hoppas jag inte missar dina kommande positiva rapporter.
  PS!
  jag har också ME, + lite andra diagnoser och har haft hjärtinfarkt bl.a., är 74 år. DS.

  Gillad av 1 person

 4. Ammie

  Hoppas du får hjälp och kommer hem piggare ❤

  Gillad av 1 person

 5. Susann Aronsson

  Lycka till⭐️Tänker på dig😘
  Susann😊

  Gillad av 1 person

 6. tove

  Hej Sara! Jag känner inte till allt du har, så jag fick slå upp det och nu förstår jag lite mer. Jag önskar av hela mitt hjärta att du får den hjälp du så väl behöver och att du kommer tillbaka hit och få möjlighet att njuta av livet. Blir ledsen när jag läser att du inte varit ute på så länge. Jag vill att du också ska få njuta av den svenska försommaren. Du får ingen hjälp av sjukvården här, skriver du. Nekas du alltså att komma in på en akutmottagning och läggas in för vård, här i Sverige? Förstår om du inte vill eller orkar berätta om det, men så sjuk som du är är det fruktansvärt att du inte får komma in på ett sjukhus. Hoppas de gett dig en bra förklaring. Nog för att jag själv råkat ut för brister i sjukvården, men detta gör mig så ledsen. Vill du, får du gärna skriva direkt till mig. Jag lovar att tänka påå dig, var rädd om dig!

  Gillad av 1 person

 7. Ingela S

  Välfärdsstat var längesedan

  Våra varmaste lyckönskningar går i detta nu till ” Sara”.

  Tänker att hon liksom andra medlemmar här, och för att inte tala om den tidigare beryktade ”ALS-mannen,” kommer vinna friheten tillbaka❤️.

  Friheten att vara vaken – när man är vaken
  Friheten att därmed orka tänka – under vaken tid
  Friheten att se- utan att få ont i ögonen och att hjärnan vill stänga ner
  Friheten att orka lyssna- och inte enbart besvärat höra på
  påtvingade ljud.
  Friheten att ta in intryck – utan att hjärnan går i errorläge

  Friheten att kunna LEVA igen – och att inte ifrågasättas varför man är sjuk och du går utan hjälp.

  Önsas av svenska staten :
  Ökad kompetens i komplexa svårdiagnostiserade infektionssjukdomar->klinisk symtombild- >förbättrade testmetoder ”up to date”->adekvat långtidsvård när så krävs.

  Förbättrad dialog mellan vårdgivare och patient är högst önskvärt

  OCH det är riktigt avskyvärt att sparka på de som ligger.

  Gilla

 8. Ingela S

  ,* rättelse:
  önskvärt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: