Inosin mot ME/CFS?

Varför följs inte framgångsrika pilotstudier om CFS och ME upp?
Ibland blir jag inte klok på vissa saker.  Immunovir är en sådan sak. Ett läkemedel som funnits länge. Det finns gott om anekdotiska berättelser där många med ME har blivit bättre. Trots detta finns inga studier värt namnet. Det finns en gammal pilotstudie där 10 st fick immunovir och 6 st placebo. 6 av 10 som fick Immunovir blev bättre. Uppenbarligen har Immunovir en positiv effekt på en större undergrupp av ME. Intressant är att kosttillskottet Inosin kan ha samma effekt som Immunovir och liknande (men svagare) effekt som Ampligen 🙂  Vi har nu över 40 personer som testar Inosin och det ska bli mycket spännande att se resultatet. Så länge det inte finns ett botemedel mot ME/CFS måste man prova sig fram med  symtomlindrande behandling till dess att något fungerar är min filosofi.

Inosin är verkningsämnet i läkemedlet Immunovir
Immunovir är ett immunmodulerande läkemedel som är en kombination av Inosin och dimepranol acedoben (en form av salt) i ett förhållande av 1:3. 
Källa

Inosin kan ersätta immunovir
En mamma och son (båda ME-sjuka) gick på Immunovir, vilket hade en positiv effekt. När de inte längre kunde få tag i Immunovir påbörjade de istället behandling med Inosin och kände redan efter några veckor av samma positiva effekt som med Immunovir.
Läs mer

Hur fungerar Inosin/Immunovir?

ME/CFS-patienter har oftast svagt immunförsvar mot virus och cancer
Det finns ett flertal publicerade artiklar och även studier som pekar på att en majoritet av ME/CFS-patienter har Th2-dominans. Det innebär att immunförsvaret mest jobbar med att försöka hålla reda på bakterier och allergener på bekostnad av den delen av immunförsvaret som kämpar mot virus och tumörceller.
Källa

Immunovir verkar switcha till starkare Th1-försvar, likt Ampligen
Immunovir/Inosin har en immunmodulerande effekt och antivirala egenskaper genom att Th1-försvaret förstärks, på ett liknande sätt som Ampligen gör. Th1-försvaret arbetar mot virus och andra intracellulära infektioner. Detta läkemedel används för att behandla akuta liksom kroniska virusinfektioner. Immunovir verkar på immunsystemet för att återställa nedsatt cellmedierat immunsvar till sin ursprungliga nivå.
Källa

Förutom immunmodulerande effekt ger Inosin energi och ökad syresättning

Inosin är en föregångare till adenosin
Adenosin är en viktig energikälla, och har många stödjande funktioner i kroppen, bl.a. bilda insulin (som jag tidigare skrivit om är viktigt för glukosupptaget). Adenosin har även betydelse för syremetabolism och proteinsyntesen, något som patienter med ME/CFS kan ha problem med. Adenosin är en purin och en beståndsdel i DNA. Den deltar i energitransporter i form av ATP, men adenosin påverkar även nervcellernas aktivitet.

”Pulserande” behandling föreslås av Dr Cheney
Dr Paul Cheney arbetar bl.a. med att balansera Th1/Th2 balansen i immunförsvaret då Th1 arbetar främst mot virusinfektioner. Enligt Cheney, fungerar immunovir bäst när man använder den ”pulserande”. Det kan enligt Cheney vara så att alla immunmodulatorer arbetar på liknande sätt. Fördelen med Immunovir är att det är säkert och  har inga allvarliga biverkningar.
Källa

Få studier genomförda med immunovir
Få studier har bedömt effektiviteten av immunovir hos ME/CFS-patienter. I en mindre placebokontrollerad klinisk studie med 16 patienter 1999 (publicerad 2003 av Dr.Hyde) fick 10 st immunovir och 6 st placebo. 6 av 10 förbättrades.
Källa

Dr. Klimas har sett en 85% svarsfrekvens på Immunovir
Immunovir kan även i allmänhet dubbla NK-cellsaktiviteten.
Källa

Immunovir är också känt som
Isoprinosine
IAD
Inosine Acedoben Dimepranol
Viruxan
Inosiplex
Methisprinol
Inosine Pranobex

Immunovir används mot
HPV : humant papillomvirus – infekterar hud och slemhinnor hos människor
HSV : herpes simplex-virus
VZV : varicella zoster-virus
CMV : cytomegalovirus
EBV : Epstein-Barr-virus
SSPE : subakut skleroserande panencefalit, en sällsynt kronisk progressiv encefalit orsakad av mässlingvirus
Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Ammie

  Spännande att se resultatet av er ammatörundersökning ( 😉) och hoppas på positivt resultat

  Gillad av 1 person

 2. anna-carin Jungmark

  Finns flera olika företag som säljer Inosin på nätet. Vilken förordar du?

  Gillad av 1 person

 3. Jeg har fået isoprinosine af en dansk læge med kendskab til ME. Det er nogle år siden og jeg har ikke været dårlig nok til at afprøve det. Han sagde at det var et middel der blev udviklet og givet til AIDS patienter i sin tid og siden lagt lidt på hylden. Interessant. I Danmark har vi dog eksempel på en der fik for stor dosis Ampligen med stor kronisk forværring til følge. Så man skal nok starte meget forsigtigt når det gælder modulering af immunsystemet.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: