Borreliosis & Co is a secret epidemic

The top doctor in Sweden for treatment of advanced Lyme disease and co-infections has been suspended from practicing medicine, leaving hundreds of patients without care in a country with a large and growing problem of tick-borne disease.
Read more

Lyme disease, also known as Lyme borreliosis, is an infectious disease caused by bacteria of the Borrelia type which is spread by ticks. The most common sign of infection is an expanding area of redness on the skin, known as erythema migrans, that begins at the site of a tick bite about a week or two after it has occurred. The rash is typically neither itchy nor painful. Approximately 30% of infected people do not develop a rash.

Co-infections are common – at least among those with chronic Lyme disease. A recently published LDo survey over 3,000 patients with chronic Lyme disease found that over 50% had coinfections, with 30% reporting two or more coinfections.

The most common co-infections were Babesia (32%), Bartonella (28%), Ehrlichia (15%) and Mycoplasma (15%).
Read more

The Society for Difficult to Detect Infectious Diseases in Sweden

 

 

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

  1. Lilly Bergheim

    What is wrong with the two countries – Sweden and Norway? Norway has also suspended a doctor giving long-term treatment for borreliose.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: