Fästingar är farliga

Tyvärr finns mycket felaktig information om fästingar
Antalet fästingrelaterade sjukdomar har ökat dramatiskt i Sverige, övriga Europa och USA, de senaste årtionden. Fästingen kan bära på en mängd olika infektioner, över 20 olika. Ca 45% av fästingarna är smittade av minst en mikroorganism. Hälften av dessa är smittade av minst två eller fler mikroorganismer som kan överföras till människa. De fästingar som oftast biter människor är nymfer och är riktigt små. Ca hälften av alla som drabbas märker inte ens av bettet. Det finns det studier på.

Svensk sjukvård har tyvärr inte uppdaterats på den senaste forskningen
Det beror sannolikt på att det är en handfull personer som enbart drivs av prestige, och det är just dessa personer som skulle kunna förändra till det bättre, men det vägrar de göra. Det är bra som det är tycker de. De som får långvariga symtom lider av något annat… Ändå har svensk sjukvård inte förmågan att testa för alla infektioner!

From den 1 augusti har du möjlighet att gå med i Föreningen för Svårdiagnostiserade Infektionssjukdomar i ca 1.5 år för endast 200 kr. Gör gärna det och bidra till föreningens arbete för bättre diagnostik och behandling inom svensk sjukvård!

Föreningen har ett vetenskapligt råd med 3 doktorer, en farmaceut och en jurist. Du får då även tillgång till en exklusiv Facebook-grupp och en mängd olika rabatter.

Gå med här

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Stefan

  Mycket bra! Kort och koncist och lättförståeligt, och de allra flesta borde förstå hur fel det är med svensk sjukvård inom detta område. Inte minst då den enda läkaren som både förstått detta och även agerat för allas bästa ska bli av med sin läkarlegitimation. Galet! Dessutom verkar några av bakåtsträvarna bära ett stort ansvar av det beslutet. Och de fortsätter ”regera” och bestämma. Det är ju det värsta!

  Nej, jag hoppas verkligen att FSI kommer tas på fullt allvar så att fler kan få ett bättre liv. Bra jobbat Mats! Du betyder väldigt mycket för många! Vi har äntligen ett hopp!

  Gillad av 1 person

 2. Maria Bergman

  Mycket bra skrivet Mats! 😉 👍 ❤

  Gillad av 1 person

 3. Majvor Hallin

  Bra artikel, Mats! Tack för att du kämpar!
  Hoppas bara att den når ut både till allmänhet men också till dom som bär ansvar för svensk sjukvård i denna fråga.
  Det finns allt för många personer som lider svårt i Sverige idag. pga stora brister i svensk sjukvård. Brister pga att man vägrar ta åt sig nya rön och testmetoder. Skall man ha en chans att bli frisk eller i alla fall bättre, så krävs att patienten söker vård utanför Sverige. Men detta kostar både energi och pengar. Och jag tycker alla borde fråga sig:
  Är det rimligt att vi i dagens Sverige inte skall få vård i vårt eget land??
  Är det rimligt att blunda för alla dessa människor som lider svårt??
  Svaret borde vara självklart….

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: