Stefan Whilde gästbloggar om sin svåra resa med lyckligt slut

stefan.jpg
Stefan Whilde –  Författare, föreläsare och folkbildare  (Foto: Jane Hansson)

Kroniskt frisk med klassisk homeopati
När jag var 17 år fick jag diagnosen ulcerös kolit (en ”kronisk” inflammatorisk sjukdom som främst sätter sig i tarmarna, även i leder). Skoven hölls till en början i schack med kortison och sulfa-preparat, vilket var väldigt skönt för en aningslös tonåring. Men behandlingen hade ett högt pris. Efter några år ”hjälpte” inte medicinerna längre. Det gick allt sämre att undertrycka och maskera symtomen.

Min läkare provade andra syntetiska läkemedel på mig med klent resultat. När jag närmade mig 30 levde jag ganska isolerat, vägde stundtals under femtio kilo och kunde nästan inte äta någonting. Det som återstod var att läggas in under längre tid på dropp samt att stomi-opereras.

Ungefär samtidigt gjorde en känd veckotidning ett reportage om mig och sjukdomen. Jag fick 100 läsarbrev från hela landet. 99 av dem skrev tröstande och försökte motivera mig till att fortsätta den verkningslösa medicineringen. Det återstående brevet hade en helt annan ton och upprörde mig. Brevskrivaren menade att medicinerna jag tagit i själva verket konserverat och fördjupat sjukdomen och att det fanns naturliga och effektiva alternativ. Det jag lärt mig av föräldrar, andra vuxna och av samhället fick sig en rejäl törn.

Vid tidpunkten nåddes jag av ett tips från en nära vän vars bekant blivit hjälpt av läkekonsten klassisk homeopati. Jag visste inget om homeopati, men var i desperat behov av förändring och bokade en tid. Första besöket varade i två timmar.

Jag ordinerades ett homeopatiskt medel som jag tog samtidigt som jag snabbt trappade ut kortisonet (på eget initiativ). Medlet gav mig feber redan första dagen, men medan febern gick ner under dag två lindrades också den akuta inflammationen (som vid det laget varat ett par år i sträck). På morgonen tredje dagen var inflammationen utläkt och febern borta.

Det innebar inte att jag var botad, men det var en lyckad start som gjorde att jag inte behövde opereras och dessutom gavs en chans att gå upp i vikt och få i mig näring. Därefter kunde den homeopatiska behandlingen fortsätta.

I dag är jag 50 år och väger 85 kilo. Jag kan äta och dricka vad jag vill, jag har inga skov och tar ingen syntetisk medicin sedan 1997.

Läkekonsten klassisk homeopati kan ordineras till människor i alla åldrar, även till djur. I Sverige får homeopaten inte ta betalt för behandling av spädbarn och barn under 8 år, men så länge behandlingen sker kostnadsfritt går det bra. Beslutet är föräldrarnas.

Begreppet ”kronisk” innebär att skolmedicinen (allopatin) saknar redskap och kunskap för att bota sjukdomen. Läkekonsten ifråga kan bara tillfälligt symtomlindra genom att hämma (sänka) immunförsvaret med syntetiska läkemedel – ett förfaringssätt som ökar risken inte bara för medicinska biverkningar utan också för nya sjukdomar samt följdsjukdomar (just på grund av att syntetiska läkemedel enkom har till uppgift att hämma/dämpa immunförsvaret).

Men en sjukdom är inte kronisk bara för att skolmedicinen påstår det. Det finns flera läkekonster och behandlingsmetoder som arbetar helhetligt och naturligt med att höja/stärka immunförsvaret och på så sätt trigga igång en hållbar och varaktig självläkning. Den klassiska homeopatin är en av dem.

Kort efter mina första besök hos homeopaten började jag studera homeopati. Det var minst sagt fascinerade, en helt annan värld än den som det svenska medicinska monopolet lär oss att tro på. Min homeopat tog mig som elev/lärling. Det är 18 år sedan nu och på 18 år hinner man lära sig ganska mycket. Jag har skrivit om homeopati i några av mina böcker, däribland ”Hälsa före lag” och ”Det är farligt att leva – man kan dö”.

Besök gärna böckernas sidor på Facebook
Det är farligt att leva
Hälsa före lag

Är Du intresserad av att gå en 1-årig grundkurs i klassisk homeopati med möjlighet till fördjupning?
Välkommen till Facebookgruppen Whildes homeopatiska skola för mer information.

Stefan Whilde

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Tack Stefan för att du delar med dig ! Vissa sjukdomar har inte en färdig roadmap som passar alla. Det finns många vägar man kan välja, en del är rätt och en del är fel. Jag är glad att du fann den rätta vägen!

  Gilla

 2. Ingela S

  -Oerhört påtagligt här hur moder natur erbjuder läkning, istället för symtomlindrande syntetiska hopkok. Därmed inte sagt att man skall experimentera med ämnen hursomhelst som man inte känner till och är insatt i. Ju mer potent ett medel är såväl inom ord. läkemedel och hälsokost, desto viktigare att det sköts rätt genom en kunnig och utbildad behandlare naturligtvis!
  Som sjuk vill man på alla sätt gå till botten med problemen , istället för att fastna som livstidskonsument …- med risk för försämring.

  På vilket sätt kan man bli friskare och kunna bidra till ” Laget Sverige”, om man inte ens ges möjligheten till grundlig bedömning utifrån modern spetskompetens från sjukvårdens sida?

  Gillad av 1 person

 3. Ingela S

  + Gläds med dig Stefan att du till slut fick rätsida på din hälsa, trots att det sett mörkt ut under tidigare period.

  Grattis och starkt jobbat 🤸🏻‍♂️

  Gilla

 4. Härligt att du lyckats vända din hälsa. Så viktigt att informera om att det finns alternativ när traditionell sjukvård inte räcker till. Jag har själv varit väldigt sjuk och sökte under 10 år inom skolmedicinen utan att få hjälp. Jag hade systemisk Candidiasis, fibromyalgi, hypotyreos, IBS, migrän mm. Till slut lyckades jag vända detta själv och har inga av dessa symtom kvar sedan många år. Jag valde också att utbilda mig och har ägnat de senaste 20 åren till att informera om att det finns naturliga vägar till hälsa. Kroppen behöver näring i de flesta fall, inte medicin.

  Gillad av 1 person

 5. Alltid lika inspirerande med människor som vågat gå mot strömmen, tänka själva och bli friska. Om man som jag blivit dödsdömd i cancer och sedan blivit cancerfri med hjälp av en ganska enkel kostomläggning och tillägg av en del vitaminer och mineraler, så är man inte heller särskilt imponerad av skolmedicinens representanter. De kan i dag inte förklara mitt märkliga tillfrisknande – men förklarar enhälligt att det ABSOLUT INTE KAN HA NÅGOT ATT GÖRA MED MIN KOST OCH MINA KOSTTILLÄGG! När nu flera i min närhet med andra cancerformer tycks ha blivit friska med samma enkla metod, så börjar jag nästan misstänka att min metod kan vara ett gångbart alternativ. Men läkarna fortsätter envetet att hävda att det är helt omöjligt!

  Gillad av 2 personer

 6. Eva

  Hej
  Svaradoktorn kanske kan dela med dig om sina enkla kostomläggningar och vilka vitaminer och mineraler som gjorde honom frisk.

  Gillad av 1 person

 7. Anna Johansson

  Hej Stefan, så underbart att få läsa om din resa. Jag själv provade homeopatiska preparat under 3 år men tyvärr hjälpte inget. Det skulle vara intressant att få veta vilket homeopatiskt medel du fick. Mvh Anna

  Gillad av 1 person

 8. Daniel

  Hej Anna,
  Jag kan tipsa om hur jag gjorde för att bli bra/bättre.

  Efter tips om att kolla Nisse Simonsson och kostdoktor (numera dietdoctor), ställde jag om kosten till LCHF. I början uteslöt jag även mjölkprodukter och nattskatteväxter (chili, paprika mm), men det har jag kunnat fasa in igen.

  Jag tog även D-vitamin och omega-3 tillskott.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: