MS-sjuk visade sig ha kronisk borrelia

Jag hade MS-diagnos, men hade borrelia!
Hans-Olof Börjesson 57 träder nu fram och vill berätta sanningen

1987 drabbades Hans-Olof av en kraftig infektion och blev liggandes i flera dagar och hade sedan krafig huvudvärk i ca 3 veckor. Det hände mycket konstiga saker, Känselbortfall och svår trötthet. Han arbetade då som lastbilsmekaniker. Han kämpade på och arbetade vidare, men fick sedan problem med även ryggen och blev opererad för diskbråck. Han blev inte bättre efter operation.

1996 fick Hans-Olof ta ett ryggmärgsprov. Det visade på kraftig inflammation, men han fick inte veta orsaken. De sade att det kommer gå över av sig självt.

Efter att ha levt med många svåra symtom fick Hans-Olof ta ytterligare ett ryggmärgsprov 2004. Det visade då fortfarande på inflammation, och han fick diagnosen MS. Hans-Olof blev sjukpensionerad. Han fick immundämpande mediciner som inte alls hjälpte. Han var hos neurolog fram och tillbaka, tog MR-prov. Han hade mycket plack i hjärnan.

År 2011 tog han kontakt med Dr Kenneth Sandström, då han misstänkte att han kunde ha Borrelia. Kenneth tog prover och skickade till ett laboratorium i Tyskland. Det visade sig att han hade positivt på borrelia och väldigt lågt på CD57 + NK-cells absolute, 27, där referens är 100-360. Värdet tydde på långvarig och svår kronisk infektion av borrelia.

Dr Kenneth Sandström ordinerade intravenös antiobiotika, viket var vändningen för Hans-Olof. Efter att ha varit rullstolsbunden kunde han redan efter en vecka gå en kilometer. Allt blev bättre. Han kunde tänka klarare. – ”Ja, jag blev bättre och bättre hela tiden. Det hände mycket positiva saker. Tack vare den behandling jag fick av Dr Kenneth Sandström så fungerar jag idag”, säger Hans-Olof. ”Jag kan idag snickra, meka med bilar, gå promenader. Om det inte hade varit för Kenneth hade jag suttit som ett kolli med assistenter som behövde ta hand om mig!”

För 3-4 år sedan tog Hans-Olof nytt MR-prov. Placken var då borta i hjärnan. ”Idag fungerar jag som vanligt. Jag kan köra bil, göra det mesta. Läkaren på neurologen hade uppfattningen att min förbättring berodde på åldern… att det brukar bli så.”

På fråga om vad Hans-Olof anser om att HSAN använt sig av hans uppgifter mot Kenneth, svarar han: ”Det är det dummaste som finns på denna jord! Att jag skulle var en av de som förstör för Kenneth är helt ofattbart! Det är helsjukt! Jag har ju inte ens blivit tillfrågad! Kenneth är ju den som räddat mig!”

Källa

 

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. ”Läkaren på neurologen hade uppfattningen att min förbättring berodde på åldern… att det brukar bli så”
  Var det neurologens professionella uppfattning baserad på vetenskap och beprövad erfarenhet? Jag blir bara så oändligt trött på att detta upprepas om och om igen.
  Kan man få anstånd med ytterligare skatteinbetalningar för denna ”verksamhet” tills den fungerar? Jag tror att det börjar bli dags att skapa någon typ av incitament för skärpning på detta område. Just nu fungerar det helt uppenbart inte och viljan att utveckla och lära nytt verkar dessutom helt saknas.

  Gillad av 1 person

 2. PH

  Det här verkligen något som media borde ta tag i och berätta sanningen som den är istället för att mörka! Det här är ju århundradets scoop förstår de inte det? Mörkning av sjukdomsfall och metoder som verkligen hjälper av en läkare som räddat flera liv och INGEN REAGERAR!!! Varför??!

  Gillad av 1 person

 3. Henrik Lind

  Svensk härdsmälta i vården. Man vaktar sitt lilla område med sjuka patienter och om någon annan skulle komma på en kur som botar måste den omedelbart oskadliggöras då.det är viktigare att vakta sin prestige än att patienter blir friska.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: