”MOS” innebär enbart ett kliv tillbaka!

Att kalla något för Medicinskt Oförklarade Symtom (MOS) innebär att läkare fråntas ansvaret! Då behövs inte läkare (förutom kirurger och några specialister till). Då kan sjuksköterskorna lika gärna ta prover och kolla i FASS vilken medicin som ska ordineras.

MOS innebär att det blir fullt legitimt att inte ta fler prover och hävda att KBT och annars livslånga medicineringar som antidepressiva, smärtstillande och sömntabletter enbart ska förskrivas. Det går inte ihop med regeringens mål att sänka sjuktalen eller försäkringskassans mål att fler ska med i ”Laget Sverige”.

Det finns idag flera olika symtomdiagnoser där erkända biomarkörer fortfarande saknas. Men huvudsymtomen skiljer sig dock åt varför det inte bara är att sätta alla i en ”kompostdiagnos”. Det är omänskligt!

Varje år upptäcks flera nya virus, bakterier och parasiter. Samtidigt dröjer det ytterligare flera år innan det inom den offentliga vården finns tillräckligt bra diagnostiska möjligheter att identifiera dessa mikrober.

Det enda vettiga sättet att attackera detta problem är självklart att undersöka om vi gör rätt idag utifrån allt vi vet! Sjukvården har helt enkelt blivit tagna på sängen! Det finns redan idag mycket mer att göra för att få tiotusentals svenska friska!

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: