Ny ”hobbystudie” för de med ME/CFS

antivirus ja
De som valts ut och får gå med gratis är medlemmar i FB-gruppen Databas ME/CFS

ME/CFS är en svår sjukdom
Jag är mycket väl medveten om att det idag inte finns något botemedel mot ME/CFS, men jag vet även att det finns en del symtomlindrande tillskott som kan underlätta vardagen något för vissa. Det är dock väldigt dyrt att prova sig fram varför jag har valt att försöka få kosttillskottstillverkare att sponsra drabbade så att vi kan få en hint om vad som kan fungera hyggligt på en större grupp.

Jag har tidigare genomfört en hobbystudie tillsammans med Alivefood. Då handlade det om Colostrum. Jag är oerhört tacksam för deras sponsring, men det visade sig att det gav ett rätt magert resultat, även om några fick mindre mag/tarmproblem efter intaget.

Just nu pågår två hobbystudier
Dels med Inosin och dels med MEDOX. De kommer inom kort avslutas och ni kommer då få all information om hur det gått.

Nu startar jag tillsammans med Holistic ytterligare en hobbystudie
Jag har varit i kontakt med Peter Hencz, VD Holistic. Han gick med på att sponsra 20 personer diagnostiserade med ME/CFS enligt Kanada-kriterierna med Anti-V (humussyra som har bred antiviral verkan) under 3 månader under förutsättning att jag håller i allt med frågenkäter och publicering av resultat.

Observera att jag får ingen ekonomisk kompensation för detta. Då hade det inte gått att genomföra. Som oberoende privatperson står det mig fritt att skriva om kosttillskott, men inte som anställd/motsvarande. Då krävs tillstånd.

Jag har nu valt ut de 20 personer som har svårt att finansiera detta själva och därmed kan bli sponsrade av Holistic.

Även du kan vara med om du finansierar det själv
Maila mig om du vill vara med på egen bekostnad under förutsättning att du är 18 år fyllda och har diagnos ME/CFS enligt Kanadakriterierna och är villig att fylla i självskattningsformulär vid tre tillfällen.

Jag jobbar även på att de av er som bekostar hobbystudien själva ska få rabatt, det blir klart i veckan.

Med vänlig hälsning
Mats Lindström
E-post: databas@outlook.com

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Mia Hagman

  Jag tycker att du gör ett fantastiskt jobb och följer med stort intresse det som du publicerar. Mvh

  Gillad av 1 person

 2. Tina L

  Det går inte beskriva i ord hur stor tacksamhet jag känner för allt du gör för oss, som ex. tar fram olika hobbystudier och även om det inte blir superresultat för alla så kan det hjälpa några, vilket jag tycker är fantastiskt och känslan som man känner i hela kroppen att denna människa (du) vill hitta lindring och bot, du har viljan och med viljan kommer man långt gällande att hjälpa andra.
  Tack bästa Matsen!

  Gillad av 1 person

 3. Sari

  Hej Mats!
  Har fått diagnosen ME/CFS på Gottfrieskliniken enl Kanadakriterierna. Fick diagnosen 2013 men har varit sjuk sedan 1997. Har en lättare/medelsvår variant beroende på årstiden. Är lite nyfiken på vad det skulle innebära att vara med i studien. Eller är egen kostnad för Anti-V (en burk?) och fylla i skattningsformulär vid tre tillfällen allt?

  Gillad av 1 person

 4. Gunilla H-K

  Jag har fartfarande ingen diagnos, men har helt utanför studien och på eget initiativ beställt just dessa Holistics Anti-V (tog dem också tidigare en period, men inte systematiskt), och börjat ta dem nu 2-3 ggr om dagen. Jag tar dock även andra preparat så jag skulle nog inte platsa i studien även om jag hade en diagnos. Men följer med spänning hur det går! Lycka till! Hoppas det här ger resultat.

  Gillad av 1 person

 5. karin prescott

  Testar aviclovir som jag får via min vårdcentral. Tycket mig märka stor skillnad till det bättre.
  Önskar er lycka till i studien. Vore fantastiskt om ett naturligt preparat kan ge lindring.
  Riktar ännu ett stort Tack för vad du gör för oss Mats. Är oerhört imponerad av din energi och handlingskraft! Tack!

  Gillad av 1 person

  • Tack Karin! Det är många som fått lindring av aciklovir, valtrex och även valcyte, men det är som med antibiotika. Det krävs långvarig behandling och läkarna får inte förskriva långvarig antiviralbehandling om man inte har HIV…. Normalt får man enbart 10 dagars antiviral behandling i Sverige. Det räcker inte vid kroniska infektioner. De flesta studier som varit positiva kräver månadslånga behandlingar – och jag tror jag läst dem alla.. Men vi håller tummarna!

   Gilla

 6. Madelaine Alm

  Toppen! Min son tar olika tillskott och jag tycker mig märka att han nu blir starkare. Vi använder holistic! Hoppas denna studie ger positivt resultat. Grymt jobbat!

  Gillad av 1 person

 7. Britt

  Hej! Undrar om resultat av anti-v studien? Blev någon bättre? Använder själv holistics produkter. Vänliga hälsningar Britt

  Gilla

 8. Britt

  Ok. Tack då vet jag. Det var ju synd förstås.

  Gilla

 9. Angela

  Jag åt tidigare två naturmedel som jag tyckte gjorde att jag mådde ganska bra. Jag arbetade till och med mellan 75-100 % under några år. Tyvärr blev det enda medlet förbjudet för införsel i Sverige och sedan dess har jag bara blivit sämre. Hoppas du hittar nåt som funkar.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: