Nu börjar bevisen komma att den behandling som vi har mot borrelia är otillräcklig

apa
Aktiv borrelia efter 1 års infektion och 4 veckors antibiotikabehandling

I en studie vid Tulane University, har man infekterat ett antal apor med borrelia. Efter ett års borreliainfektion behandlades vissa av aporna med 28 dagars antibiotika (dubbla tiden mot vad man maximalt rekommenderar mot neuroborrelios i Sverige) och vissa apor fick ingen behandling. Dosering: 5 mg / kg, oralt, 2x / dag.

Rhesusapor som användes i studien har 93% DNA-uppsättning som människor och lämpar sig därför väl för denna typ av forskning.

Därefter har man man avlivat aporna och obducerat dem.  Genomgående kunde det konstateras att aporna hade levande borreliabakterier i olika organ, oavsett om de var behandlade eller ej. I studien undersöktes cirka 400 vävnadsdelar från aporna.

Observera att den diagnostik vi har att tillgå inte med säkerhet kan påvisa aktiv infektion. Därav är befintlig diagnostik högst osäker.

Slutsatsen av denna studie är att svenska infektionsläkare har en del att läsa på. Under tiden går tusentals, säkert tiotusentals svenskar omkring svårt sjuka och får ingen adekvat hjälp.

Studie i fulltext

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Katarina Jakobsson

  Jac räknar högre, ta hälften av alla MS, ME/CFS, Alzheimers, Parkinsson, reumatiker och diabetiker typ1 plus några hjärtpatienter mfl. Jag gissar snarare på minst 200 000 Svenska patienter.

  Gillad av 2 personer

 2. OMG!!!! Äntligen kommer bevisen… hoppas de gjort de värdelösa Elisa-testen på apblodet så man kan bevisa hur (o)tillförlitliga testerna är.. Detta är en tickande bomb för folkhälsan o bekräftar det vi hela tiden ”vetat” som kunnat lägga ihop ett o ett med logik… Tror också det är minst 200.000 ungefär men tyvärr är läkemedelsindustrin så starka lobbyister( deras intressen är tom inskrivet i Socialstyrelsens regleringsbrev) att man nog inte har så starka intressen att minska genom att tex skjuta av fler rådjur- de är viktigaste mellanvärd för fästingar- politiker bryr sig mest om industrijobb o kroniska sjukdomar med läkemedel som behandlar symtom(ej botar)hjälpligt och livslångt är extremt lönsamt för kemiindustrin och det fackliga arbetarintressen knutna till detta – men staten betalar dyrt – fast staten är ju alla och ingen -dvs resultatet är det som ekonomer kallar ”tragedy of the commons” – det som är allas ansvar/ kostnad blir ingens ansvar/ kostnad förutom den drabbade platsen/ personen/ patienten -det är alltså vi enskilda som bär kostnaden för att staten/ tjänstemän/ politiker ej gör sitt jobb!!! 😦

  Gillad av 2 personer

 3. affabro

  Ja, bevisen måste bli övertygande, så att allmänheten får upp ögonen för de dåliga diagnos instrument som vi har idag.

  Gillad av 2 personer

 4. Camilla

  Hur ser friska apors/människors organ ut? Är man säker på att de inte är fulla med mikrober?

  Gilla

  • Carina (ledare för Borreliagruppen Sverige)

   Du har så rätt Camilla, även friska bär på mikrober och i vissa fall även på borreliabakterier.

   Ett klipp (Dr Marie Kroun, Danmark):

   ”Dr. Bozsik estimates that 10% of all people in Europe might carry Borrelia burgdorferi, see his comment in The Lancet 2004; 363:901 (full text after free registration and login); most of these carriers are probably feeling healthy most of their life, i.e. are not feeling chronically ill from their persistent, but luckily for them INACTIVE, latent persistent Borrelia infection!”

   http://lymerick.net/videomicroscopy.htm

   Gillad av 2 personer

   • Carina

    Det skall dock stå fd ledare för Borreliagruppen Sverige för den gruppen är nu nedlagd. Det var nämligen alldeles för få personer som verkade vara intresserade av en seriös svensk grupp och korrekta fakta om borrelios.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: