Många är sjuka men vet inte varför – Svenska medicinska företrädare kan göra skillnad!

Såvitt jag förstått så hänger nu mycket på att våra svenska medicinska företrädare inser allvaret, att fästingen kan överföra många olika infektioner, betydligt fler än borrelia och TBE. De vet om det, men de gör ännu inte så mycket väsen om det, vilket jag finner är mycket märkligt! Snarare försöker de bagatellisera förekomsten. Det är mycket allvarligt!

Media kanske kan hjälpa till? Det handlar trots allt om tusentals, och sannolikt tiotusentals kroniskt sjuka som lider – utan att tillräckligt görs.

Studie på studie visar nu att fästingar överför många olika infektioner, och även orsakar att latenta infektioner ”poppar upp” igen. Man behöver inte vara medicinskt skolad för att förstå problematiken, bara man sätter sig in i den.

Tag gärna del av FSI:s senaste nyheter inom området

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. C

  Det finns till och med svensk forskning (och svenska artiklar)som visar att fästingar, myggor och vissa flugsorter bär på både det ena och det andra. Och att en kombination av dessa smittor ger en svårare sjukdomsbild. Så varför vet inte läkarna på vårdcentralerna något om detta?

  Gillad av 2 personer

 2. Ammie

  Men …jag kan ju inte jobba när jag inte får hjälp …måste va billigare att se till att jag skulle kunna det …åtminstone 1/2 tid ….många jag känner som är sjuka har utbildning och skulle kunna jobba i vården lite om vi fick minsta hjälp istället för stjälp

  Gillad av 1 person

 3. Me

  Finns ett nytt prejudikat nu efter Claudia vann mot Förskräckningskassan?
  Var kan man läsa om det gratis?

  Gillad av 1 person

 4. affabro

  Ja, problemet är stort och till och med känt – så det är allvarligt! Epidemiologer borde ta sig an detta tycker en.
  När det gäller andra infektionssjukdomar som influensa och epidemier, så varför tas inte dessa infektionssjukdomar på allvar?
  Tack för din kamp Mats Lindström ❤

  Gillad av 1 person

 5. KUNAL GARG

  Thank you Mr. Mats Lindström for reading and sharing our research article. The change required in clinical practice for tick-borne disease patients cannot be achieved without the active involvement of patients, clinicians and scientists alike.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: