ME-sjuka borde få testa behandling mot anemi

Nobelpriset gällande kroppens förmåga att anpassa sig efter syre på cellnivå är intressant
Jag har genom åren försökt öka syresättningen på cellnivå på många olika sätt. Syrgasmaskinen jag beställde från Tyskland, syresatt vatten från Lundborgklinken, bärnstenssyra (succinat, som finns rikligt i broccoli) som jag beställde från Estland och gjorde egen tinktur mm 😄

Det är klart ME-sjuka har syrebrist på cellnivå! Men orsakerna kan vara många olika.

Röda blodkroppar har ju visat sig vara mindre deformerbara hos ME-sjuka och har därmed svårare att komma fram i mindre blodkärl.

Förvånansvärt många med ME och för den delen  andra med systemiska kroniska sjukdomar har sammanklibbat blod varvid det bildas klasar av bl a röda blodkroppar som då också får svårt att komma fram och syresätta kroppens celler. Men oaktat detta så känner vi inte till grundorsaken.

Norrmännen var ju inne på att syrebrist kan ha betydelse då pyruvat ombildas till laktat istället för ATP.

Behandling mot anemi?

Med anledning av det vi vet så borde man replikera denna studie som handlar om att man ger anemibehandling genom eporatio. Det ökar antalet röda blodkroppar och har samma effekt som höghöjdsträning för elitidrottare. Märkligt att ingen testat detta på fler ME-sjuka.

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Ammie

  Precis vad min naturdoktor sagt , har precis slutat ta blutsaft, tyvärr har hon lite ont om tider så jag får se i början på december om det gett resultat, jo jag känner mig lite bättre och piggare men vi har ju behandlat på bred front så vad som är vad vet vi ju först då vi mätt .

  Gillad av 1 person

 2. Casper

  En sak att fundera på, som kan ha inverkan: det har visats med mörkfältsmikroskopi på levande blod, att elektromagnetiska fält orsakar kraftig blodförklumpning hos vissa människor.

  Nu kommer en kort fysiklektion + litet egen teori. Häng med en stund:

  Vad är det som normalt håller blodkropparna separerade från varandra?

  Det är någonting som kallas zeta-potential. Zeta-potential är en term som används för kolloidala vätskor, inklusive blod, och beskriver partiklarnas separeringsförmåga i denna vätska.

  Separeringsförmågan beror på en elektrisk laddning runt partiklarna (tex. negativ), och som vi vet från grundskolefysik, så lika laddningar orsakar en ifrånstötande kraft.

  För blodet, så är ytan runt blodcellerna normalt negativt laddad. Och negativt emot negativt (från grundskolefysik) bildar en ifrånstötande kraft. Det är den här ifrånstötande kraften som håller blodkropparna separerade från varandra (eng. particle dispersion), och kallas alltså blodets zeta-potential.

  Förenklad bild:
  https://www.labce.com/spg1565232_zeta_potential_and_van_der_waals_forces.aspx

  Vad händer då åt zeta-potentialen i kolloidala vätskor under påverkan av elektromagnetisk strålning?

  Exempel:

  ”Effect of AC Electromagnetic Field on Zeta Potential of Calcium Carbonate”
  https://www.researchgate.net/publication/252694614_Effect_of_AC_Electromagnetic_Field_on_Zeta_Potential_of_Calcium_Carbonate

  Citat:
  ”Consequently, we found that treatment at a specific frequency drastically changes the zeta potential of the particles in addition to causing an inversion of polarity.” !!

  Exempel på mikroskopi med människor:

  Jag vet ingen som officiellt forskar specifikt i detta i förhållande till vår allmänna hälsa och den ökande elektromagnetiska strålningen i vår omgivning, men jag är alldeles säker på att det här har en viktig betydelse för oss alla, som har förbigåtts i vår analys av kroniska sjukdomar.

  Mera on zeta-potential och betydelsen för vår hälsa:

  ”The Story of Zeta Potential”
  https://biomedx.com/edu/the-story-of-zeta-potential-3/

  Finns det några studier då på att elektromagnetiska fält kan ha biologisk inverkan?

  Jo. Universitetet i Aachen i Tyskland uppehåller en databas på alla tillgängliga studier. Databasen innehåller i dag 29200(!) studier:
  https://www.emf-portal.org/en

  Det är alltså uppenbart att dessa fält har en effekt. Och i frågan om blodkropparnas förklumpning och förmåga att transportera syre till kroppens olika delar, gav jag här en egen teori om zeta-potentialens möjliga betydelse. Nån som vet mera, kan kommentera om det här har någon merit eller ej, men kan vara en sak som kanske borde tas i beaktande.

  Gillad av 1 person

 3. Hadidja lansen

  100% syre. Kontakta oxytec Ab
  De har tryckkammare för sjuka personer.

  Gilla

 4. Hadidja Lansen

  Oxytec AB har syretank med 100% syre för sjuka personer i Jordbro, Stockholm.
  Varför inte pröva?

  Gillad av 1 person

 5. Hadidja Lansen

  Trycket är på 1 Bar och syret i masken 100 % syre används i 2 tim i 10 dagar.. kan vara värt att pröva om patienten orkar sitta bekvämt i en fotölj.
  Hadidja

  Gillad av 1 person

 6. Inga-Lena Westin

  Hej!
  Tror jag hittat något mycket viktigt att kolla-PYROLURIA. Läs här http://www.diagnose-me.com/symptoms-of/pyroluria.php . Detta lab, har testet för att kolla HPL i urinen, http://www.keac.nl. Jag har själv skickat efter det och ska göra det.
  Vänligen
  Inga-Lena Westin

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: