Dr Jonas Axelsson – Red Clinic – är precis vad vi behöver

Dr Jonas Axelsson, Red Clinic, blev väldigt kränkt av Vetenskapens Värld (SVT) av en reporter som trodde han hade ett scoop, att en läkare bedrivit studie utan tillstånd.

I stället för att fokusera på den kunskap Jonas besitter så drev reportern Jonas till att lämna inspelningen. Kort efter TV-inspelningen fick Jonas sin ansökan godkänd av Etikprövningsnämnden. Ni kan kontrollera själva. Det avser följande två dnr:
Dnr 2020-04390
Dnr 2020-04392

Vilket intresse har Vetenskapens värld egentligen? Är det ett granskande program, eller vill de ta del av, och dela den senaste kunskapen?

Här befinner vi oss i en av värdens mest omfattande pandemier i modern tid. Vi måste vända på varje sten, och det gör verkligen Jonas.

Varför blir det ofta felfokus? Det är väl jättebra att Jonas driver frågan att Covid-19 kan bero på reaktiverad herpesvirus? Det är ju logiskt, eftersom man inte funnit några som helst spår av coronavirus bland de som blivit långsjuka, eller för den del bland de som avlidit och obducerats.

Herpesvirus är något som de allra flesta har en latent variant av, även du. Det finns 8 olika herpesvirus. De vanligaste är EBV, HSV1/2, CMV, VZV och HHV-6. Samtliga av dessa virus har en förmåga att reaktivera, dvs ”vakna upp” då kroppen blir belastad, exempelvis av andra infektioner.


Jag kan även tänka mig att många med ME har samma problematik

Heja Jonas!

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Håller helt med dig Mats.
  SVT och Vetenskapens Värld har gjort mig otroligt besviken.
  Det finns så mycket forskning och fakta som visar att Jonas är på helt rätt spår och det
  kommer framtiden att visa.

  Så som du säger, ”heja Jonas”!!

  Gillad av 1 person

 2. Gerd Svensson

  Tusen tack för att du gör din röst hörd !🙏

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

 3. Asa Ohlin

  JAAAA Heja Jonas , håller helt med dig Mats!

  Gillad av 1 person

 4. CamillaN

  Väldigt intressant och viktigt spår, – som Jonas A vill forska om/utreda. Tack för info!
  Tyvärr har mycket vetenskap blivit korrupt, nuförtiden, inklusive vetenskapsprogram på radio/tv.

  Heja Jonas!, säger jag, också.

  Gillad av 1 person

 5. ingaotmalm

  Jag kan bara hålla med! Mycket besviken på vetenskapens värld som jag annars tycker håller bra kvalite. Har en dotter med ME och hon har bollats runt i sjukvården från 6-års ålder. Diagnoserna har varit många och behandlingarna likaså. När vi till slut hittade Red Clinic och Jonas så möttes hon av rediga svar kring vad som var möjligt att påvisa och vad som inte var det. Vi behöver fler modiga läkare som törs tänka större och nytt! Igen: Heja Jonas och Red clinic!

  Gillad av 1 person

 6. Mimmi

  Heja (och tack) Jonas!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: